Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Deve Güreşleri ve İlkellik

Tarihin gerilerine doğru bir gidiniz. İnsanların, hayvanlarla, arenalarda mücadelelerini ve hayvanların hayvanlarla dövüşlerini, çeşitli şekillerde görürüz. Daha dün horoz dövüşleri ve bahisleri alenen ve yasaksız yapılıyordu. Bugün yasak, ne değişti de horoz güreşlerini yasakladılar acaba?

 

Horozlar birbirlerinin gözlerine acımasızca saldırdıkları için olsa gerek, kan revan içinde kalan horozların durumlarına yetkililer, insanlar acıdılar. Yetkililer müdahale ettiler, yasaklandı.

 

Bu gün ise yine alenen ve yasaksız deve ve boğa güreşleri yapıyorlar. Onlar henüz çok az kan revan içinde kaldıkları için mi izin veriliyor?  Henüz kansız yada kanın azlığından mı yasak değil?

 

Kimileri hayvanları dövüştürmenin ya da güreştirmenin normal olduğunu söyleye dursun. “ Onlar benim sesiz kullarımdır” diyen bir yaradan var. Ağzı olup konuşması olmayan, ya da konuştuğunu anlayamadığımız develeri ve boğaları eziyet ettiğimiz için bizden hesap soracak bir yaratıcımız var bizim.

 

Meydana sürdüğümüz develer güreşmezlerse  taze bir dişi deveyi önlerinden geçiririz güreşmelerini sağlarız.

Ey sizler, develeri, boğaları ve çeşitli, hayvanları dövüştüren, güreştirenler. Ve sizlere dur demeyen ve hatta önder olup bu organizasyonu yapan yetkililer. Allahın sesiz kullarını onların istekleri dışında güreştiren ya da dövüştüren sizleri affedecek mi sanıyorsunuz?  

Hayvanları üzerek kazandığınız paraların helal olacağını mı sanıyorsunuz?

Kazandığınız bu hartam paralarla hayır yaptığınızda kabul olacağını mı zannediyorsunuz? Ey gafiller ey haram ve yasaklar üzerinde düşünmeden para kazanarak onlarla hayır yaptıklarında makbul kul olduğunu zanneden zevatlar. “B..k la yapılan, sidikle yıkılır” biliyor musunuz?

İçki içmediğinizi millete her dem gösterdiğiniz halde, ölülerin başında okuduğumuz, ama diriler için yaşanması gerekenleri anlatan Yasin suresi takımımız kazansın diye her maçtan önce okuyanlar. Deve güreşlerinde arenaların kenarlarının meyhanelerin aleni açık uygulanması haline geldiğinde sevabınız artacak mı sanıyorsunuz?

Böylesi bir pislik içinde kazanılan paranın helal yerlere harcanmasının pislikleri temizleyeceğini mi sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz.

Suçlusunuz.

Çoluğun, çocuğun önünde hayvan dövüştürmek ve güreştirmekten, suçlusunuz.

Oradan, haramdan kazanç temin ettiğinizden suçlusunuz.

Gelecek nesillere daha kötülerini (köpek dövüşü) yapabilecekleri mesajını verdiğiniz için suçlusunuz. Orada içilen içkilerden sonra güvenliği sağlayamadığınız için suçlusunuz. İşlenen cinayeti engelleyemediğiniz için suçlusunuz.

Dilim varmıyor daha ağırlarını söylemeye ama sizler bunları iyi niyetle yapıyorsunuz değil mi? “ Cehennemin yolu iyi niyet taşları ile örülüdür”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum