Didim 2 Temmuz Platformu Sivas’ı Unutmadı

Didim 2 Temmuz Platformu Sivas’ı Unutmadı

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta meydana gelen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği olayların 22. yıl dönümünde Didim 2 Temmuz Platformu öncülüğünde yürüyüş düzenledi. Katılımın yoğun olduğu yürüyüş Kent Meydan...

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta meydana gelen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği olayların 22. yıl dönümünde Didim 2 Temmuz Platformu öncülüğünde yürüyüş düzenledi. Katılımın yoğun olduğu yürüyüş Kent Meydanında sona erdi.

Aralarında Siyasi parti, sendikalar ve Sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı Didim 2 Temmuz Platformu Sivas’ta meydana gelen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği olayların 22. yıl dönümünde yürüyüş gerçekleştirdi. Dün saat 17:30’da Didim Cem evi önünde başlayan yürüyüş Selanik Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden devam edip, Kent Meydanında sona erdi. Sloganların atıldığı ve afişlerin taşındığı yürüyüş esnasında polis güvenlik önlemi alırken, Kent Meydanında sona eren yürüyüş sonrasında Sivas’ta hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Sivas’ta yaşananlarla ilgili duygu ve düşünceler dile getirildi.

“CEM EVİNDEN PANEL VE KONSER”

Anma etkinlikleri kapsamında Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem evi derneği aynı gün Sivas’ta meydana gelen ve 33 kişinin hayatını kaybettiği olayların 22. yıl dönümünde bir panel düzenledi. Panelde konuşan Haluk Gerger Sivas olaylarının unutulmaması gerektiğini belirterek “Biz genel seçimlerde bir badire atlattık. Tek adam faşizmine giden ve rejim değişikliğine giden durum engellendi. Ben bu konuda ben korkuyordum ama korkulan olmadı. Siz bu süreçte büyük bir tehlike atlattınız. Aleviliğe karşı Sivas ve Maraş olayları bunun en somut gösterisi; tabii bu tür olayları sadece mezhepsel ve dinsel bağnazlığa bağlanamaz. Bunun içinde toplumsal ve tarihsel şeylerde var “dedi.

Anma etkinliklerin son bölümünde Didim Cemevi bahçesinde konser düzenlendi. Konserde Grup İsyan Ateşi, sevilen parçalarını seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.