Didim AK Parti CHP’li Belediyelere Yüklendi

Didim AK Parti CHP’li Belediyelere Yüklendi

AK Parti’li Didim Belediye Meclis Üyesi Cemal Engil, Didim Belediyesi’nin çalışmalarını eleştirerek, Didim halkı beklediği hizmeti ne Didim belediyesinden ne de büyükşehir belediyesinden almış değildi...

AK Parti’li Didim Belediye Meclis Üyesi Cemal Engil, Didim Belediyesi’nin çalışmalarını eleştirerek, Didim halkı beklediği hizmeti ne Didim belediyesinden ne de büyükşehir belediyesinden almış değildir” dedi.

AK Parti Didim İlçe Teşkilatı düzenlediği basın toplantısıyla CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Didim Belediyesini eleştirdi. Basın toplantısına AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, AK Partili Belediye Meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Basın toplantısı öncesinde konuşan AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü yerel gündemle ilgili olarak bu aydan itibaren rutin olarak basın toplantıları düzenleneceğini ve açıklamalarında meclis üyelerince yapılacağını belirtti.

“MAHALLELERDE KAYDA DEĞER ÇALIŞMA YOK”

Didim Belediyesinin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirmek için toplandıklarını belirten Engil “Hep birlikte içinde yaşadığımız Didim ilçemizin ne kadar kötü bir belediyecilik anlayışı ile yönetildiği hepimizin ortak düşüncesidir. Altınkum gibi bir dünya markasının yaz sezonu açıldığı ve yavaş yavaş kalabalıklaştığı bir dönemde hala yolların ve çevre düzenlemesinin yapılmadığı hepimizin malumudur. Altınkum esnafımıza bu denli sıkıntı içinde ve çile çektirerek bu kadar eziyeti yapsa yapsa chp belediyecilik zihniyeti yapar. Zaten yaz sezonu kısa sürdüğü ilçemizde Altınkum mahallesi başta olmak üzere hiçbir mahallemizde kayda değer bir çalışma görülmemektedir. Keza Akbük mahallemiz bir başka çile ne alt yapı nede cadde ve sokaklarda bir çalışma görülmemektedir. Yani Didim’e turist getirmek için hiçbir sebep yoktur. Kıyı kesimlerimiz berbat bir durumda, Konya kültür sitesi, Zonguldaklılar sitesi, Denizköy mahallemiz ve çevresinde gelişi güzel moloz dökülerek çok kötü bir görüntü oluşmuştur. Bu konuda belediye yönetiminin hiçbir çalışmasını görmemekteyiz. Öte yandan Yalıköy mahallemizin sıkıntılarını daha önce ilçe başkanımız defalarca basın açıklamalarında dile getirdiği eksiklikler hala devam etmektedir. Yaşadığımız bu çağda vatandaşımız hala kuyu suyu kullanmakta, belediyenin su şebekesi köyün yarısında bulunmasına rağmen köylü vatandaşlarımıza eziyet edip şebeke suyu kullandırılmamaktadır. Köyün üst kısmında sonradan yapılmış binalara ne elektrik verilmekte nede belediye tarafından her hangi bir çalışma yapılmaktadır.

“3 BİN NÜFUSLU YALIKÖY’DE PARK YOK”

İlçemize bağlı büyükşehir yasası ile mahalle olan 6 adet köyümüz bulunmakta ve bu 6 köy arasında en az hizmeti Yalıköy ve Denizköy mahallelerimiz almaktadır. Bunun sebebini de siz kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. İşte CHP’nin belediyecilik ve çevrecilik anlayışı bu kadar... Yaklaşık 3 bin nüfusa sahip Yalıköy mahallesinde çocuklar için bir park bile yokken biz yatırım yapıyoruz diye insanları kandıramazsınız. İlçemizin çoğu mahallerinde yol ve kaldırım yokken ve bu konuda iki yıl içinde sadece avcılar çukurunda 3-5 sokakta parke taşı döşemekten başka bir iş yapmayan belediye yönetiminin çiçek serasını işletip aylık ortalaması 15-20 bin tl masrafı olan bu işletmenin kara geçip Didim halkına hizmet olarak döneceğini yine kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

“ÇİÇEK EKMEKLE BELEDİYECİLİK OLMAZ”

Kıyı kesiminin en çok göç alan ilçesi olmasından ve bu göç ile birlikte son 10 yılı aşkın Didim belediyesinin kasasına giren haddi hesabı olmayan paranın yanında Türkiye’nin en borçlu il belediyeleri dahil ilk 15 arasına giren Didim belediyesinin Maliyeye ve SGK’ya olan borçlarından dolayı hiçbir yatırım yapılmadığı ve yapılan tek işin onca sıkıntı varken kültür merkezini bile tamamlayamaması belediyenin borç batağının bir göstergesidir. Didim’in bir iki yerine çiçek ekip vatandaşa sebze ve meyve fidesi dağıtarak vatandaşın gözüne çalışıyor görüntüsü vermekle belediyecilik yapılmaz.” ifadelerini yer verdi.

Engil açıklamasında Aydın Büyükşehir Belediyesini eleştirerek son günlerde ortaya atılan yolsuzluk iddiaları üzerinden Büyükşehir Belediyesine yüklendi. Engil sözlerini şöyle sürdürdü; “Son günlerde büyükşehir belediyesinin otopark ile ilgili yolsuzlukları hepimizin malumu 14 yılı aşkın bir süredir iktidar partisi olan ak partiye çirkin ithamlarda bulunan bir zihniyet bu süre içinde ülkeye yapmış olduğu yatırım ve hizmetler ortada iken 2 sene olmadan vatandaşın cebinden otopark adı altında topladığı paraları nasıl çaldıklarını ve hırsızın kim olduğunu aydın halkına kendileri daha iyi göstermiş oldu.

“DİDİM ÜVEY EVLAT”

Büyükşehir belediyesinin Didim belediyesine üvey evlat gözüyle bakması 17 ilçe içinde en az yatırımı Didim’e yapması burada yaşayan vatandaşımıza reva mıdır? Zaten yolsuzluklarla ülke gündemine düşen büyükşehir belediyesinden halka hizmet beklemek göle maya çalmak gibi bir şeydir.

İlçemizin çoğu mahallesinde altyapı olmamasına rağmen vatandaştan hem atıksu hem de katıksu bedeli adı altında ücret yansıtılıp diğer taraftan bu mahallelerimizden vidanjör ücreti alarak vatandaşını sömürmektedir. Ayrıca Türkiye’nin en pahalı suyunu vatandaşına reva gören büyükşehir belediyesi 17 ilçenin içinde de en pahalı suyu Didim halkına satmaktadır. Bunun yanında Didim halkı beklediği hizmeti ne Didim belediyesinden ne de büyükşehir belediyesinden almış değildir.” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHRİN DİDİM PROJELERİ NEREDE?

AK Parti İlçe Başkanı Cenk Ünlü de Aydın Büyükşehir Belediyesiyle ilgili de eleştirilerde bulunarak “Büyükşehrin 700 Milyon TL bütçesi var; gerçekleşme oranı % 40 fakat proje biriminin de harcanana ödenek ise 30 bin TL.. Bütçede en fazla gerçekleşme oranı olan yer Basın Dairesi başkanlığı. Özlem hanım kendi reklamını yapıyor.” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin Didim’le ilgili vaatlerinin de yerine getirilmediğini kaydeden Ünlü “Didim’in bekledikleri var. Otogar, İçme suyu altyapı.. 700 milyon TL kaynağın var neden yapmıyorsun? Beşparmak dağına baraj yapacaktı; bunu AK Parti yapamaz dedi. Bununla ilgili projen var mı bence yok.” Sözleriyle eleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.