Didim Ak Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Didim Ak Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

AK Parti Didim İlçe Teşkilatının İlçe Danışma toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Ömer Özmen, FETÖ operasyonları, başkanlık sistemi ve referandum süreciyle ilgili bilgiler aktardı.Didim...

AK Parti Didim İlçe Teşkilatının İlçe Danışma toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Ömer Özmen, FETÖ operasyonları, başkanlık sistemi ve referandum süreciyle ilgili bilgiler aktardı.

Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan toplantıya AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkan yardımcısı Aysel Akkuş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Tan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kaan Özal Duran, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu.

Toplantıda ilk konuşan AK Parti Didim Belediye Meclis Üyesi Şakir Saruhan oldu. Saruhan konuşmasında Didim’de Özelleştirme İdaresine geçen 1020 parselle ilgili bilgiler verdi.

Didim Belediyesinin almış olduğu yol katılım bedelini eleştiren Saruhan, Belediye son kabul edilen çatı yönetmeliğinin de yanlışlığını dile getirip, “Didim’in şu an önünü tıkadılar. Didim’i şu an mahvediyorlar.”dedi. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın seçim döneminde 25 tane seçim beyannamesi açıkladığını kaydeden Saruhan 2,5 yılda bu beyannamelerin hiç birisinin yapılmadığını ileri sürdü.

Ardından konuşan AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü 15 Temmuz başarısız askeri darbe girişimiyle ilgili tespitlerde bulunarak “15 Temmuz hadisesi atlatıldı; Memleketin önünü açarak hayırlara vesile de oldu. Biz artık önümüze ümitle bakıyoruz. 15 Temmuz hükümeti değiştirme planı değil, toplumu dizayn etme planıydı. Bu son olaylarda ülkemiz insanının ABD’ya bakış açısı da değişti. Artık Ortadoğu’da kaynayan kazana kimin odun attığını ifşa etti. ABD uzun süredir beslediği ve işbirlikçisi olan bu yapıyla sadece hükümeti değil toplumu da değiştirmeyi ve yarını olmayan bir Türkiye’yi yaratmayı istiyordu.”dedi.

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değine Ünlü “Yeniden bu konuda düşünce tartışmaları başladı. Yeniden büyük ve güçlü Türkiye için, tartışma başladı. Yakın süreçte meclise gelecek. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızı % 55 oyla nasıl Cumhurbaşkanı yaptıysak, reis’i Başkan yapacağız.”dedi.

Konuşmasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na da yüklenen Ünlü “Aydın BŞB Didim’e sloganlar asmış ‘Halk ister Aydın Büyükşehir yapar” diye; Özelleştirme İdaresine geçen 1020 parselle ilgili olarak meclis üyemiz Şakir bey bilgiler verdi. 2014’teki dilekçemiz ortada; ne oldu ret edildi. Orasının yeşil alan olarak kalmasını bizde istiyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımıza şöyle bir çağrı yapalım o zaman; Aydın merkezde Aydın tekstili nasıl satın aldıysa, burayı da satın alsın ve halkın yeşil alan ihtiyacını karşılasın.”ifadelerine yer verdi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ise konuşmasında 15 Temmuz başarısız askeri darbe girişimine değinerek “Arzu etmediğimiz bir imtihandı. Bu olayda 245 şehidimiz oldu ve 2 binin üzerinde gazimiz var. Şehitlerimiz rahmeti gazilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu süreci geride bıraktık. Her gün demokrasi nöbetlerinde olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu süreçten sonra göz altılar ve tutuklamalar oldu. Bu durumdan mağdur olduklarını ileri sürenler oldu. Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız ‘at izi ile it izinin” birbirine karışmaması noktasında hassas olunacağını söylediler. Şunu söyleyebilirim önümüzdeki hafta FETÖ’den açığa alınan 3400 kişi görevlerine iade edilecek fakat bu yapının kökü kazınana kadar mücadele sürecek. Ayrıca bu süreçten sonra AK Parti teşkilatları bir Fetö yuvasıymış gibi algı yaratılmaya çalışıldı; bunu kabul etmiyoruz. Yerel ve Genel seçimler öncesinde bununla ilgili araştırmalar yapıldı. Durumu şüpheli olanlar Genel merkeze iletildi ve değerlendirmesi yapıldı.”dedi.

Başkanlık tartışmaları süreciyle ilgili de değerlendirme yapan Özmen konuşmasında MHP Lideri Bahçeli’ye teşekkür ederek şunları söyledi; “Mevcut durum ile yasal durum arasında bir çelişki var dedi Sayın Bahçeli ve Sayın Başbakanımız da mesajı aldık dedi. Ardından görüşmeler yapıldı. Zaten 60 madde de anlaşmaya varılmıştı. Şimdi 15 madde daha hazırlanıp sunulacak. Şayet meclise 367 sayısı bulunsa bile Sayın Başbakanımız halka gidileceğini ev referandum yapılacağını dile getirdi. Şimdi ben buradan CHP’ye çağrı yapıyorum. Kılıçdaroğlu parlamenter sistemi istiyoruz diyor; onlarda referandumda halka gidip parlamenter sitemi anlatsınlar ve destek istesinler. CHP şunu biliyor; Başkanlık gelirse bir daha İktidar olamayacaklarını biliyorlar.”

Başkanlık sisteminin tek kişi üzerinden olmadığını halka anlatacaklarını kaydeden İl Başkanı Özmen “Referandum sürecinde İlçelerde 70-80 kişilik gruplar oluşturacağız; en ücra noktalara kadar en az 2-3 kez gidilip halka anlatılacak. Aydın’da alacağımız oyu Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Bu süreçten sonra sorumluluklarımız daha arttı ve çok çalışmalıyız.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.