Didim, Alman Drv Heyetini Ağırladı

Didim, Alman Drv Heyetini Ağırladı

Didim turizmine alternatif oluşturma, dış pazarda daha çok tanınılırlığını arttırabilmek ve Türk turizminde gerçekleşen kayıpların önüne geçmek adına fuarlara katıldı.Geçtiğimiz aylarda Didim Ticaret...

Didim turizmine alternatif oluşturma, dış pazarda daha çok tanınılırlığını arttırabilmek ve Türk turizminde gerçekleşen kayıpların önüne geçmek adına fuarlara katıldı.

Geçtiğimiz aylarda Didim Ticaret Odası Strateji Geliştirme Komisyonu Başkanı Hikmet Atilla ile birlikte 11 binin üzerinde üyesi olan Alman Seyahat Acentaları birliği (DRV) ziyaret ederek önde gelen turizmcilerle bir araya gelen, TURSAB Başkanı, eski bakan Bahattin Yücel’in de davetli olduğu Türk Turizminin bugünü ve geleceği, Analog’dan Digital’e geçiş isimli toplantı ile turizmi ön planda tutucu çalışmalar yapan Türkiye’nin turizm sektöründe yaşadığı krizin önüne geçerek imaj düzeltmeyi aynı zamanda Didim’in dış pazarda daha çok tanınırlığını arttırmayı hedefleyen Başkan Atabay’ın çalışmaları olumlu olarak geri dönüşler göstermeye başladı.

Alman Seyahat Acenteleri birliği (DRV) üyeleri kongre seminer ve toplantı başkanları Didim’i ziyaret ettiler. Üyelere Didim’in tarihi, kültürel değerleri tanıtıldı ve bilgiler verildi. Didim’in güvenli bir tatil yeri olduğunu kanısına varan, Didim’de yaşayan Almanlarla görüşerek bilgiler alan heyet topladığı bilgilerle Didim’i Almanya’da DRV yönetimine sunacak.

Alman Acenteler Birliği üyeleri dış ilişkiler sorumlularından DRV Kongre, Seminer ve Pazarlama Grubu Başkanı Andrea Fröbel, kongre sorumlusu Sabrina Kirves, kongre sorumlusu Anastasia Uljanov, Türkiye Seyehat Acentalar Birliğinden Gülberk Asyapar, Aylin Özsavaş ile Didim’de düzenlenen yemekte bir araya geldi.

“ALGIYI YIKTIK”

Gerçekleştirilen ziyaretle ilgili değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “Didim’in tanınırlığını arttırarak, İlçemiz turizminde alternatif yaratmayı hedefliyoruz. Ülkemizin güvenlikle ilgili bir sorunu olduğu bu durumun turizmi baltalayacağını konuşuluyordu, yapmış olduğumuz çalışmalar ve görüşmeler ile bu algıyı yıktık Türkiye güvenilir bir ülkedir.” dedi.

“TÜRKİYE GÜVENLİ”

Alman Seyahat Acenteleri birliği başkanları Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığı yönündeki iddialara açıklık getirirken heyet Didim başta olmak üzere bir çok sahil kesiminin güvenli olduğu ve 2016 turizm sezonunda turizm potansiyelinin kesinlikle düşmeyeceği ifadelerine yer verdi.

Alman heyeti Didim’in tarihi yerleri olan Apollon Tapınağı ve Milet Antik kentini gezip bilgi sahibi olurken, 26 - 29 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan 66. DRV genel kurul toplantısı hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.