Didim, Alman Seyahat Acenteleri Genel Kuruluna Katıldı

Didim, Alman Seyahat Acenteleri Genel Kuruluna Katıldı

Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu ile Didim Ticaret Odası Meclis ve Almanya Seyahat Acenteler Birliği’nin (DRV) Uluslararası Komisyon Üyesi Hikmet Atilla 8-21Kasım 2015 tarihleri arasın...

Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu ile Didim Ticaret Odası Meclis ve Almanya Seyahat Acenteler Birliği’nin (DRV) Uluslararası Komisyon Üyesi Hikmet Atilla 8-21Kasım 2015 tarihleri arasında Portekiz’in Başşehri Lizbon’da yapılan Almanya Seyahat Acenteler Birliği’nin (DRV) genel Kuruluna katıldı.

Didim heyeti haricinde Türkiye’den Kültür ve Turizm Tanıtım Genel Müdürü İrfan Önal, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve heyeti ile TÜRSAB’dan ise Mücella Tarhan katıldılar. 2016 senesin de DRV’nın Genel Kurulunun Kuşadası’nda olması dolayısı ile Bölgemizin önemini daha da artırdı.

Genel Kurul esnasında DRV Genel Başkanı Norbert Fiebig, Genel Sekreter Dirk İnger veDidim heyeti değişik tur operatörleri ile görüştü. 2016 sezonu için ortaklaşa ne tür çalışmaların yapılacağı konular hakkında duruldu ve değerlendirildi. Almanya’nın her sene Türkiye ye en fazla turist göndermesinden dolayı da Almanya pazarı hem Türkiye için hem de Bölgemiz için önemli bir pazardır. Dünya genelinde bazı olumsuzluklara rağmen 2015 yılında Almanya’dan Ülkemize gelen turist sayısında % 4 lük bir artış olmuştur. Paris katliamının gölgesinde yapılan Genel Kurula katılım yoğundu ve 800 kişi üzerinde üye ve turizmci toplantılara katıldı. Genel Kurulda bir dizi panel ve konuşmalar yapıldı. Genel Kurul esnasında verilen yemekte Türkiye adına İrfan Önal Türkiye ile ilgili slayt gösterisi sundu ve bir konuşma yaptı.

“FRANSADAKİ TÜRK ATEŞESİ İLE GÖRÜŞME”

Genel Kuruldan sonra Paris’e geçilerek, Paris’te yaşayıp da Didim’de evi olan Fransızlar ve Türkler’le görüşme yapıldı, Fransa’da Lobi faaliyetlerin nasıl yapılabileceği konuları üzerinde duruldu. Daha evvel randevu alınan Kültür ve Turizm Bakanlığı Ateşesi N. Serra Aytun Roncaglia ile de görüşülerek Didim turizmi değerlendirildi. Ateşelikile Fransa pazarına yönelik ne tür ortaklaşa çalışmalar yürütülebileceği konular hakkında geniş geniş değerlendirme yapıldı. İlk etapta Fransızca dilinden bir Didim broşürü bastırılması gerektiği konuşuldu, Ateşe Türkiye’nin diğer bölgeleri ile beraber yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi ve Didim’in Fransa’da tanıtılması konusunda işbirliği yapılabileceğini belirterek 2016 yılında Paris’te yapılacak Turizm Fuarında Didim’e yer tahsis edilebileceği gibi gazeteci ve turizmcilerle özel toplantılar düzenlenmesinde yardımcı olacaklarını söyledi. Bundan böyle ilişkilerin geliştirilerek sürdürülmesinde görüş birliğine varıldı.

“8 YILDIR GENEL KURULA KATILIYORUZ”

Genel kurulla ilgili izlenimlerini Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın haftalık basın toplantısında paylaşan Didim Ticaret Odası Meclis ve Almanya Seyahat Acenteler Birliği’nin (DRV) Uluslararası Komisyon Üyesi Hikmet Atilla “65. Düzenlenen Almanya Seyahat Acenteler Birliği’nin (DRV) genel kuruluna katıldık. 8 yıldır bu Genel kurulda Didim’i temsil ediyoruz. Gelecek yıl bu genel kurul Kuşadası’nda yapılacak. Genel kurula TÜRSAB ve Seyahat acenteleri temsilcileri de katılarak görüşmelerde bulundu. Turizm hareketleri ele alındı. Genel kurulda Almanya Seyahat Acenteler Birliği Genel Başkanı ve Genel sekreteri ile görüşme ,imkanı bulduk ve Didim’i anlattık. Ayrıca Rusya ile kriz o dönem başlamamıştı; sonuçta Almanya’dan sonra Ülkemize en fazla turist Rusya’da geliyor. Bizde Didim olarak umutsuzluğa kapılmadan yeni bir çalışma yapmalıyız.” dedi.

Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu daha önce görev yaptığı Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanlığında bu tür genel kurula katılım yaptığını ve 4. Kez gele kurula katıldığını anlatarak “Bu tür toplantılara devamlılık ve düzenli şekilde katılım çok önemli; Lizbon’da kurduğumuz ilişkiler verimli geçti. Yeni insanlar tanıdık. Fransa’da yaşayan Türkler ve Fransa’dan ülkemize tatile gelen vatandaşlarla görüşme imkânımız oldu. Bizlere yardımcı olacaklar. İlişkilerin gelişmesi noktasında bu tür ziyaretler önemli.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.