Didim Altınkum Projesi Esnafa Can Simidi Oldu

Didim Altınkum Projesi Esnafa Can Simidi Oldu

Didim Belediyesi tarafından başlatılan “Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma projesi” kapsamında tadilata giren ve kaçak yapıların yıkılmasıyla birlikte manzara daha net ortaya çıkarken proje aynı zamanda ilçedeki inşaat sektörünün yan kollarını da

- Didim Belediyesi tarafından başlatılan “Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma projesi” kapsamında tadilata giren ve kaçak yapıların yıkılmasıyla birlikte manzara daha net ortaya çıkarken proje aynı zamanda ilçedeki inşaat sektörünün yan kollarını da destek oluyor. İşyerlerinin tadilat, bakım-onarım, boya ve benzeri diğer çalışmaları de tetiklerken kış aylarında iş sıkıntısı çeken küçük esnafa da cam simidi oldu.

Didim Belediyesi tarafından başlatılan “Altınkum Güzelleştirme ve Sağlıklılaştırma projesi” küçük esnafa da can simidi oldu. Proje kapsamında aykırılık olan işletmelerin kaçak yapıları yıkılırken, yıkılan işyerlerinin turizm sezona yetişmesi noktasında işletme sahipleri de hız kaybetmeden diğer çalışmalara başladı. İlçedeki inşaat sektörünün yan kolları da bu kapsamda hareketlilik kazandığı görülürken işyerlerini tadilat bakım-onarım, boyama, iç dizayn döşeme, pergule gibi hizmetler kış aylarında iş sıkıntısı çeken esnaflara ve inşaat sektöründe hizmet veren ustalara yaradı.

“PROJE PİYASAYA HAREKETLİLİK KAZANDIRDI”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay “Projenin devam etmesiyle birlikte başta İnşaat ve Mimar ofisleri iş almaya başladı. Bunun yanı sıra birçok meslek kolu da bundan faydalandı. Başta sıvacılar, boyacılar, pergule işi yapan esnaflara, işlete sahipleri giderek konuşup işlerini yaptırıyor. Ayrıca ilçemizdeki hurdacılar da bu işten para kazandılar. Hepsinin yüzü gülüyor. Bu proje piyasa da hareketlilik getirdiğini düşünüyorum.” dedi.

“ESNAFIN UFKU AÇILDI”

Projenin turizme yapacağı katkıyı düşünen bazı işletme sahipleri işyerlerinin eski mantıklı değil daha profesyonel düşünerek büyük marketlerle bayilik konusunda görüşmeler yaptığını öğrendiklerini de belirten Atabay “Bu görüşmeler neticesinde işyerlerine de kalite gelecek; kaliteli ve yeni mekanlar turizme de olumlu şekilde katkı sağlayacak. Bu konuda İlçe dışında da görüşmelerin yapıldığını öğrendik. Çağa uygun mekanlar olması Altınkum’u daha iyi hale getirecek. Artık ufuklar açıldı; eski alışkanlıklar olmayacak. Bu konuda denetimlerimiz olacak. Disiplinden de taviz verilmeyecek" şeklinde konuştu.

DİDİM ALTINKUM PROJESİ ESNAFA CAN SİMİDİ OLDU

DİDİM ALTINKUM PROJESİ ESNAFA CAN SİMİDİ OLDU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.