Didim Efeler Ortaokulunun Bilim Fuarı Beğeni Topladı

Didim Efeler Ortaokulunun Bilim Fuarı Beğeni Topladı

Didim Efeler Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan yeni buluşlar “4006 Tübitak bilim fuarı” çerçevesinde beğeniye sunuldu.Okul bahçesinde gerçekleşen Bilim fuarının açılışına Didim İlçe Emniyet...

Didim Efeler Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan yeni buluşlar “4006 Tübitak bilim fuarı” çerçevesinde beğeniye sunuldu.

Okul bahçesinde gerçekleşen Bilim fuarının açılışına Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kaya Ziya Bacanak, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Okul Müdürü Erkan Baki, okul müdürleri, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla açıldı.

Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından davetliler öğrenciler tarafından hazırlanan yeni buluşları ve bilimsel çalışmaları yerinde inceleyip öğrencilerden bilgi aldı.

Fuarın en ilginç çalışması ise daha önce Rusya tarafından denemesi yapılan bugün Dünya üzerinden uygulanmayan Yıldırım çarpması sonucu elektrik üretilmesi davetlilerin büyük ilgisini çekti.

Bilim Fuarıyla ilgili bilgiler veren Efeler Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni ve Proje yürütücüsü Talat Bozkurt “4006 Tübitak bilim fuarı 5 aylık bir çalışmanın ürünü; Öğrencilerimizin kendi ürettikleri eserleri öğretmenlerinin rehberliğinde bilimsel çerçevede projelerini sergiledi. Şimdiye kadar görülmemiş projeler ile daha önce denenmiş çalışmalar beğeniye sunuldu Öğrencilerimiz bu projelerle bilimsel becerilerini geliştirme ve çevreye olan duyarlılıkları arttırılmaya çalışıldı.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.