Didim Ticaret Odası, Sıkışınca Topu Basının Üzerine Attı

Didim Ticaret Odası, Sıkışınca Topu Basının Üzerine Attı

Didim Ticaret Odası yönetimi, Didim Belediyesi’nin yaptığı cevabi açıklamanın ardından zor durumda kalınca bu kez topu gazetecilerin üzerine attı.Mavişehir Pazaryeri Temsilcilerinin 26 Haziran 2015 ta...

Didim Ticaret Odası yönetimi, Didim Belediyesi’nin yaptığı cevabi açıklamanın ardından zor durumda kalınca bu kez topu gazetecilerin üzerine attı.

Mavişehir Pazaryeri Temsilcilerinin 26 Haziran 2015 tarihinde Didim Ticaret Odasına gerçekleştirdiği, Oda Başkanı Şaban Üstündağ ve Esnaf Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu’nun da katıldığı ziyaretinin basında yer almasının ardından Didim Belediyesi 3 Temmuz 2015 tarihinde bir açıklama yaparak, ziyarette yapılan açıklamaları yalanlamış ve açıklamaları kınamıştı.

Didim Belediyesi’nin yaptığı açıklamanın ardından zor durumda kalan Didim Ticaret Odası, bu kez suçu gazetecilerin üzerine atmaya çalıştı. Gazetecilerin, Didim Ticaret Odası’ndan gönderilen basın metninin aynısını kullanmayıp gözlem ve yorumlarıyla haberi zenginleştirmesi Oda yönetimini zor durumda bıraktı. Açıklamaları nedeniyle Didim Belediyesi ile karşı karşıya gelen Didim Ticaret Odası yönetimi içine girdiği zor durumdan kurtulmak ve Didim Belediyesi ile arasını bozmamak için topu gazeteciler attı.

Didim Belediyesi’nin tekzip metnine yazılı olarak cevap veren Oda yönetiminin, içeriği aynı olmasına rağmen gözlem ve yorum nedeniyle aradaki cümle farklılıklarını bularak suçu üzerinden atmaya çalışması da pes dedirtti. Oda yönetimi açıklamasında “Basın mensupları bizden gelen metinleri tabii ki yorumlama hakkına sahiptir fakat yorum kattıkları içeriklere sahip çıkmaları kendi imzalarının arkasında durmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Didim Ticaret Odası’ndan gelen bültene gözlem ve yorum ekleyerek zenginleştirdiklerini ifade eden gazeteciler ise, Oda yönetiminin tutumuna anlam veremediklerini belirterek, suçlayıcı nitelikteki son açıklamalarıyla odayı kınadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.