Didim’de 1600 Dekar Alan Çatak Kapsamına Alındı

Didim’de 1600 Dekar Alan Çatak Kapsamına Alındı

Didim’de gerçekleştirilen Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunumu (ÇATAK) kapsamında yapılan toplantıda bin 600 dekar ÇATAK kapsamına alındı.Didim İlçe Tarım Müdürlüğünde gerçekleşen ÇATAK toplant...

Didim’de gerçekleştirilen Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunumu (ÇATAK) kapsamında yapılan toplantıda bin 600 dekar ÇATAK kapsamına alındı.

Didim İlçe Tarım Müdürlüğünde gerçekleşen ÇATAK toplantısına Didim Tarım ilçe müdürü Halis Yaşar, Didim Ziraat odası başkanı Bahattin Gökdemir, Muhtarlar Ahmet Yarımkaya (Akyeniköy), İsmail İnce (Akköy), Mehmet Özdemir (Denizköy),Fahri Yalçın (Yalıköy),Halil Öztürk (Balat), Ali Osman Çolak (Fevzipaşa) ve Bayram Ökmen (Mersindere) katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda 2015 yılı ÇATAK uygulamaları değerlendirildikten sonra 2016 yılı için ilçede projeye alınacak 1600 dekar arazinin mahallelere göre taksimatı yapıldı.

Düzenlenen toplantıyla ilgili bilgiler aktaran Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir “Bilindiği üzere İlçemiz Didim’de 3 yıl önce ÇATAK projesi uygulanmaya başladı. ÇATAK projesi açılımı Çevresel Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunumudur. Bu çalışmada arazilerin düzenlenmesi, dere yataklarının düzeltilmesi ve taşların toplanması gibi ıslah çalışmaları yapılarak arazi kullanıma açılıyor. Bu yıl İlçemizde bin 600 dekar alan ÇATAK kapsamına alındı. Bu miktar mahallelere göre paylaştırıldı. 3 yıl önce 3100 dekar olan ÇATAK alanı miktarı bin 600 dekarında eklenmesiyle 4700 dekara yükseltildi. Çiftçimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.