Didimde Belediye Başkan Yardımcısına Yönelik Saldırıya Tepki

Didim'de Belediye Başkan Yardımcısına Yönelik Saldırıya Tepki

Didim'de geçen hafta Pazartesi günü evinin önünde 2 kişinin saldırısına uğrayarak darp edilen Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Atasoy için belediye önünde protesto eylemi düzenlendi.

- Didim'de geçen hafta Pazartesi günü evinin önünde 2 kişinin saldırısına uğrayarak darp edilen Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Atasoy için belediye önünde protesto eylemi düzenlendi.

Geçen hafta Pazartesi günü evinin önünde 2 kişinin saldırısına uğrayarak darp edilen Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Atasoy için belediye önünde protesto mitingi düzenlendi. Mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim’in Kardeş belediyesi Muş’un Sarıpınar Belediye Başkanı Deniz Aktaş, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP İl ve İlçe yöneticileri, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye personeli ile Didimliler katıldı.

Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Atasoy, yaptığı konuşmada; “Bildiğiniz gibi geçen hafta Pazartesi günü saat 6 buçuk 7 gibi eve gittim. Evde merdivenlerde çıkan 2 arkadaş bana saldırdı. Saldırdı derken vurdu ve kaçtılar. Vuracaklar kaçacaklar kıracaklar tehdit edecekler ama biz yılmayacağız. Biz bu siyasette yeni değiliz. Biz Didim iyi olsun diye siyasetin içerisindeyiz. 1975 den beri siyasetin içindeyim. Ne vurmalar ne kırmalar bizi yıldıramaz. Biz doğru bildiğimiz şeyin arkasında ölene kadar varız. Biz yasal olan şeylere imza atmak için varız. İyi şeyler yapıyoruz ki kötü tepkiler alıyoruz. Bunlara devam edeceğiz, daha fazlasını yapacağız. Didim’i güzelleştireceğiz başka yolu yok“ dedi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise, yapılan saldırının Didim’e yapıldığını belirterek “Gönül isterdi ki burada yaptığımız icraatları sizlere anlatalım. Bu toplum bunun için burada olsun. Böyle kötü olayların ardından tabi ki bir araya gelinir. Her zaman geleceğiz. Ben inanıyorum ki bu topluluğun içerisinde sadece CHP’liler yok tüm Didimliler var. Çünkü yapılan hareket tüm Didimliler yapılmıştır. Bizlerin şahsında sizlere yapılmıştır. Onun için buradasınız; sizlere teşekkür ediyorum. Ercan Başkan'ın söylediği gibi biz sizlerden aldığımız yetkiyle ve sizlerden aldığımız güçler inanın bu tip olayların neticesinde daha bilinçli daha bilenmiş, daha hırslı daha azimli olarak yapmak istediğimiz planladığımı her şeyi tek tek yerine getireceğiz. Niçin bu yetkiyi sizlerden aldık; bu güveni sizler verdiniz. Biz bunun arkasına düşmeyeceğiz, bunu merak etmeyin. Hep önde olacağız hep ileride olacağız. Bir kere vururlar bin kere geliriz. Bir vururlar bin oluruz. Hiç önemli değil; arkamızdaki minibüste ne yazıyor ‘Namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ Biz sizlerin adına cesuruz merak etmeyin” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, saldırıyı yapanların bulunmasını isteyerek, “Bu saldırıları karşı Didim’in yanında olduğunu gösteren çapulcular bapuç bırakmayan Didim halkı merhaba; son günlerde arka arkaya 3 saldırıyla karşı karşıya kaldı. İkisi Ercan kardeşimiz diğer de Sinan arkadaşımız yapıldı. Üçünün failli bulunmadı. Adliye ve Emniyet işini yapacak ve işlerini yapmalarını istiyoruz ve bekliyoruz. Bu saldırılar basit ev sıradan adli vaka değil, bu saldırılar arkasında ciddi tehdit içeren ve Didim’deki son dönemdeki meydana gelen yeni ve önemli gelişimi hazmedemeyip buna karşı frene basmak isteyen bir rant çetesinin provaları; bun dur diyeceğiz. Didim’i takip diyoruz. Didim turizm kenti olarak bugüne kadar ki birikimini yeni bir eşiği aşarak yeni bir sürece taşımak istiyor. Bunu yaparken belediye başkanımız ve Belediyedeki kadroları hangi zorluklarla karşılaşacağını biliyor. Didim gibi rantın yüksek olduğu ve ranta dayalı karanlık ilişkilerin her zaman açık olma ihtimali olan bölgede arı kovanına çomak sokacak adımları atmak kolay değil bunları biliyoruz. Ama bir şey daha biliyoruz ki bizim Belediye Başkanımız, bizim belediye kadromuz CHP’li belediyeler sosyal demokrat belediyeler kentler çeteleri için değil halk için yönetmeye talip oldular” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplanan kalabalık Atasoy’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

DİDİM'DE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINA YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ

DİDİM'DE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINA YÖNELİK SALDIRIYA TEPKİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.