Didim’de Dane Zeytin Fiyatları Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Didim’de Dane Zeytin Fiyatları Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Didim’de zeytin hasat dönemi başlarken, Ziraat Odasının gerek çiftçilerin eğitimi noktasında gerekse ilçe dışında yaptığı çalışmaların meyvesini almaya başladı.Zeytin konusunda büyük firmalar Didim’de...

Didim’de zeytin hasat dönemi başlarken, Ziraat Odasının gerek çiftçilerin eğitimi noktasında gerekse ilçe dışında yaptığı çalışmaların meyvesini almaya başladı.

Zeytin konusunda büyük firmalar Didim’den zeytin alımı yaparken, geçen yıl 3,50 kuruş ila 4 TL arasında satılan dane zeytinin kilosu bu yıl 5 TL ila 5,50 kuruş arasında satılmaya başlandı.

Didim’de başta Akyeniköy mahallesi olmak üzere civarda zeytin hasadı 20 gün önce başlarken ilçede dane zeytinin kilosunun artması üreticilerin yüzünü güldürüyor. Didim Ziraat Odasının zeytincilik konusunda son yıllarda çiftçilerin eğitimi, zeytine yönelik düzenlediği seminerler ve zeytin üreticisinin duyarlı şekilde bahçelerinde bu eğitimleri hayata geçirmesinin karşılığını almaya başladı. Didim Ziraat Odasının il geneli ve il dışı çalışmaları da büyük firmaları Didim’e çekerken, büyük zeytin firmalarının ilçede dane zeytin alımı yapması fiyatları da gözle görülür şekilde arttırdı.

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ilçede 20 gün önce zeytin hasadının başladığını ve ilk günlerde üreticinin karamsarlık yaşadığını söyledi. Didim’deki dane zeytinin kalitesi ve kalibresinin iyi olmasının büyük firmaları ilçeye çektiğini kaydeden Gökdemir “Ülkemizin saygın firmaları Didim’de zeytin alımı yapmaya başladı. Bu ilgi de fiyatları arttırdı. Bana göre de olması gereken oldu. Çünkü Didimli çiftçiler gerek eğitim konusunda gerekse bahçelerinin bakımı konusunda duyarlı üreticiler ve haklarını da almaları gerekiyordu. Bu kapsamda 3,50 kuruş ila 4 TL arasında satılan dane zeytinin kilosu bu yıl 5 TL ila 5,50 kuruş arasında firmalar tarafından alınmaya başlandı. Üreticinin cebine kiloda 1 TL daha fazla para girmeye başladı. Bu noktada bizim geçmiş yıllarda yaptığımız tanıtım çalışmaları, Zeytin Festivali bu sürece katkı sağlamıştır. Bunun geri dönüşümünü üreticimizin alması da bizleri memnun etmiştir.”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.