Didim’de Kıyı İşgallerine Komisyon El Atıyor

Didim’de Kıyı İşgallerine Komisyon El Atıyor

Didim’de çeşitli çevre kuruluşları ve zaman zamanda vatandaşların şikayet konusu olan sahillerin halk tarafından kullanılamaması şikayetlerine çözüm geliyor.Didim’de kıyıların halkın kullanımına açılm...

Didim’de çeşitli çevre kuruluşları ve zaman zamanda vatandaşların şikayet konusu olan sahillerin halk tarafından kullanılamaması şikayetlerine çözüm geliyor.

Didim’de kıyıların halkın kullanımına açılması ve hukuka aykırı iskele ve binaların kaldırılması için Kaymakamlık bünyesinde kurulan “Kıyı Tespit ve Kontrol Komisyonu” çalışmalarını devam sürdürüyor. 3621 sayılı Kıyı kanununa tabi alanlardan kıyı şeridi ve kıyı bandının Devletin hüküm ve tasarrufu altında sayılan yerlerden olması ve sahil şeridi yararlanmada öncelikle kamu yararı gözetilmesi ve izinsiz uygulamaların önüne geçilmesi için Kaymakamlık öncülüğünde kurulan Komisyonda 10 kamu kurumu yer alıyor.

Didim’de on Kamu kurumunun içerisinde Didim Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Mal Müdürlüğü, SGK İlçe Müdürlüğü, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Vergi Dairesi, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, Turizm danışma birimi ve Güllük Liman Başkanlığı Didim Denetleme şefliğinden görevlendirilen personel görev yapıyor. Oluşturulan komisyonda görev yapan personel iki ayrı grupta çalışırken bir grup Akbük bölgesinden, diğer grup ise Akköy Taşburun mevkiinden kontrol ve denetimlerine başladı. Görevlendirilen personel geçtiğimiz 15 Ağustos ile 30 Eylül tarihleri arasında kontrol ve denetim çalışması yaparken, çalışmalar esnasında görevli personel yeni işgallerin önlenmesi ve işgalleri tutanak altına alınması işlemlerini yapıyor.

Geçtiğimiz hafta oluşturulan komisyon Kaymakam İskender Yönden başkanlığında toplanmış, toplantı öncesinde basına bilgiler veren Yönden “Daha önce Kuşadası’nda olduğu gibi Didim’de de kıyılardaki kanunsuz işgallerin hepsi kalkacak. Bununla ilgili komisyon kuruldu ve iki ayrı ekip denetimlere başladı. Bunlardan biri Akbük’ün doğusunda diğeri de Taşburun mevkiinden başlayarak tespitler yaparak ve tebligatlar yaparak geliyor. Çalışma tüm ilçeyi kapsıyor. Bu konuda Sayın Valimizin dirayetli duruşu ile bizlere destek oluyor. Artık kıyılar halkın olacak ve sahillerde denize girilecek. Tebligatları şimdiden yapıyoruz; çünkü sezon sonu kimseyi bulamıyoruz. Hukuka aykırı olan tüm yerler kaldırılacak. Tebligatlar yapılıyor; bunun dışındaki hiçbir yapıya izin verilmeyecek” ifadelerine yer vermişti.

Kaymakam Yönden toplantıda “yıkım kararlarının tebliğinden sonra verilen süre sonunda sorumlusu tarafından yıkılmayan yerlerin güvenlik kuvvetleri ve belediye ekiplerince yıkılması talimatı verileceğini ve şikayetlerin kamu yararı gözetilerek çözümleneceğini” söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.