Didim’de Kurumların İşbirliği Esnafa Can Suyu Oldu

Didim’de Kurumların İşbirliği Esnafa Can Suyu Oldu

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimleri borcu olan esnafların, Esnaf Kefalet Kooperatifine kredi başvurusu yapabilmesi için protokol imzaladı.

- Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetimleri borcu olan esnafların, Esnaf Kefalet Kooperatifine kredi başvurusu yapabilmesi için protokol imzaladı.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç geçtiğimiz Nisan ayında Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasıyla birlikte ortak karar alarak uygulamaya koydukları Didim Esnaf Odasına borcu olan Esnafların, Esnaf Kefalet Kooperatifinden kredi çekebilmelerine olanak sağlayan imkan hakkında açıklama yaptı.

Başkan Kubaliç geçen aylarda Esnaf Odasıyla anlaşmaya vardıkları mutabakat çerçevesinde Odaya borcu olan esnaflara kredi verdiklerini belirterek “Bu çerçevede kredi çekecek olan esnaf arkadaşımız Esnaf Odasından bize borcunu gösteren yazıyı getiriyor. İşlemleri tamamlandıktan sonra Odaya ne kadar borcu varsa banka üzerinde yatırılıyor, Kalan kredi miktarını da Esnafımız kendisi alıyor. Bu sayede hem oda borcu kapanıyor, hem de esnafımız kullanmak istediği krediyi alabiliyor, o günkü ihtiyacını bu şekilde kapatıyor. Uygulama başladıktan sonra bunu duyan esnaf arkadaşlarımıza bizler yardımcı olduk. Sonuçta Esnaflar için var olan kurumlarız ve bu sayede esnafımızın önünü açma noktasındaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Kubaliç Kredi noktasında varılan bu mutabakatın esnaflarca memnuniyetle karşılandığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.