Didim’de Mehteranlı Demokrasi Nöbeti

Didim’de Mehteranlı Demokrasi Nöbeti

AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, Pazar akşamı nöbetine Didim’de devam eti.Didim Esnaf Odası’nın katkılarıyla getirtilen mehteran takımı da nöbetteki vatandaşları coşturdu...

AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, Pazar akşamı nöbetine Didim’de devam eti.Didim Esnaf Odası’nın katkılarıyla getirtilen mehteran takımı da nöbetteki vatandaşları coşturdu.

Askeri darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti Didim’de devam ediyor. Dün akşam Kent Meydanında askeri darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçleri ve sivil vatandaşların ruhuna mevlit okutuldu.

Meydandaki demokrasi nöbetine AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, AK Parti İlçe Başkanı Cenk Ünlü, İlçe Müftüsü Ahad Taşçı, Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, İlçedeki kamu kurumları amirleri ve personeli, Okul Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokrasi nöbetinde Didim Esnaf Odasının katkılarıyla İncirliova Ege Mehter Takımı meydandaki vatandaşları çaldığı marşlarla coşturdu. Marşların çalınmasının ardından şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Meydandaki vatandaşlara ilk olarak seslenen Didim Kaymakamı İskender Yönden 15 Temmuz’daki askeri darbe girişiminin ardından vatandaşların meydanları bırakmadığını ifade ederek, halkın kendilerini koruduğunu ifade etti. Didim’de her gece demokrasi nöbetinde halkın, kamu kurumları temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının kendilerini yalnız bırakmadığını dile getiren Yönden, nöbete katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise askeri darbe girişiminde bulunanları IŞİD terör örgütüyle aynı kefeye koyarak eleştirirken “Darbenin üzerinden 10 gün geçti ama acılarımız maalesef daha da artarak daha da ciğerimiz yanarak bu günlere geliyoruz. Acılarımız hafiflemiyor. Çünkü bir Aydınlılar olarak Didim’de, Söke’de, Nazilli’de, Aydının tüm ilçelerinde yaşayan vatandaşlar olarak o kara günün ne demek olduğunu ne acılar yaşandığını alçakların bu kadar alçalabildiğinin farkına varmamıştık. Şimdi videolar ve TV’lerde internette seyrettiğimiz manzaralar acımızı arttırıyor. Daha öfkemiz artıyor. Aydın’da bunu farkına varamamıştık. Aslında darbenin ne demek olduğunu bazılarımız biliyor. Ben 50 yaşında birisi olarak 12 Eylül 28 Şubat ve 3 bildirgeyi gördüm. 1960 darbesini bilenler biliyor. Darbe nedir sonuçları nedir bilmedikleri için gençler bu darbeleri bilmedikleri için şimdi bu darbeden öte bir şey… O kara akşamında yaşananlar devlet içine yuvalanmış bir örgütün kalkışması ve devleti ele geçirme operasyonu.. Darbe demek darbeye de hakaret olur darbelerin ahlakı ve vicdanı olduğunu bu ahlaksız vicdansız ne demek olduğunu bunlardan öğrendik. Darbelerinde ahlakı vicdanı varmış bunu bu alçaklardan öğrendik. Darbeciler bunlardan çok daha ahlaklıymış vicdanlıymış bunu gördük. Bir insanın bir devlet personelinin seni devlet okutacak askeri okullarda eğitimi alıp maaş alacaksın devletin emaneti olan uçağı alacaksın, devletten aldığın maaş senin kursağından geçecek sonra bineceksin uçaklara ve TBMM’nin tepesine mermi yağdıracaksın yazıkla rolsün sizin insanlığınıza yazıklar olsun sizin Müslümanlığınıza… Nasıl yetiştirdiler bunlar; kurbanları zekatlar fitre paralarını topladılar mı evet niçin altın nesil yetiştirmek için sizin altın nesil diye yetiştirdiklerinizin yaptıkları insanlığa sığmaz; IŞİD militanlarından ne farkı var bunların. Bunlar haşhaşi akıl fikir kenara bırakılmış” dedi.

“Bunların cezası verilmeli"

Cemaatin dini duyguları kullanarak milleti haşhasi haline getirip uyuşturulduğunu belirten Erdem “Ama sonuç nedir bu kadar alçalabileceğini kimse tahmin etmiyordu ve insanların üzerine bomba ve mermi yağdırdılar. Evet o kara akşamlarda şehitlerimiz var; Allahtan rahmet ediliyoruz. Cenabı hak milletimiz böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Bu acı kalbimiz dağlıyor isyan etmek bağırmak istiyoruz. Bunların cezası verilmeli. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana darbeleri yaşadı. Biz böyle bir darbeyle karşılaşacağımız hiç tahmin etmiyorduk. Darbeler tarihte kaldı diyorduk. Özellikle yaşlılarımız dedelerimiz ninelerimiz ellerini bayrakları alıp meydanlara koştular. Ne diyorlar biliyor musunuz Rahmetli Menderes’i sahip çıkamadı; Recep Tayyip Erdoğan’ı bırakmayacağız diyorlar. Meydanlara hep beraber çıktık. Nöbet tutuyoruz. Milletçe destan yazıyoruz ama madalyaları hak ediyoruz” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz de, meydandakilere seslenip demokrasi nöbetine devam mesajı verdi. Öz, "Bizler demokrasiye inanan Aydınlılar olarak, Adnan Menderes’in torunları olarak, demokrasiye olan inancımızı bir daha göstermeliyiz ve darbeye ’hayır’ demeliyiz. Bizler, her zaman milletimize sahip çıktık, bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.