Didimde Uçurtmalar 27inci Kez Havalanacak

Didim'de Uçurtmalar 27'inci Kez Havalanacak

Didim'de ilk kez 1987 yılında gerçekleştirilen Didim Uçurtma Şenliği, günümüze kadar kesintisiz olarak devam ederek bu yıl 27'inci kez gerçekleştirilecek.

- Didim'de ilk kez 1987 yılında gerçekleştirilen Didim Uçurtma Şenliği, günümüze kadar kesintisiz olarak devam ederek bu yıl 27'inci kez gerçekleştirilecek.

Didim Uçurtma Şenliği, her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası’nda gerçekleştiriliyor. Bu yıl 27. kez gerçekleştirilecek Didim Geleneksel Uçurtma Şenliği, 27 Nisan Pazar günü saat 12.00’de başlayacak. Mavişehir Pazar Yeri Yanı, Barış-Tur Sitesi karşısındaki yeşil alanda gerçekleştirilecek şenlikte, çocuklar bir yandan uçurtmalarını keyifle uçururken; aileleri de deniz kenarında piknik yapma fırsatını bulacak. Didim Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında, katılımcı çocukların kendi uçurtmalarını kendilerinin yapmasını teşvik etmek amacıyla ailelerin de katılımıyla “Kendi Uçurtmamızı Kendimiz Yapıyoruz Atölyesi” gerçekleştirilecek.

Gün boyu çeşitli aktivitelerin gerçekleştirileceği etkinlik boyunca, animasyon grubu da balon dağıtımı ve yüz boyama etkinliği ile çocuklarla birlikte olacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da uçurtma şenliğinin temasına uygun olarak belirlenen farklı kategorilerde, uçurtmalar ve uçurtmacılar birbirleriyle yarışacak. 27 Nisan Pazar günü uçurtmacılar En Yükseğe Çıkan Uçurtma, En Küçük Uçurtmacı ve En Büyük Uçurtma olmak üzere üç ayrı kategoride yarışacak. Yarışların sonunda kazanan çocuklara Didim Belediyesi tarafından sürpriz hediyeler verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.