Dikilili Minikler Bir Harika

Dikilili Minikler Bir Harika

CHP’li Mustafa Tosun’un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Dikili Belediyesi, geleceğe de yatırım yapmaktan vazgeçmiyor. İlçedeki çocukların sanata, sanatçıya duyarlı, kültürlü, barışçı, insancıl ve yar

- CHP’li Mustafa Tosun’un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Dikili Belediyesi, geleceğe de yatırım yapmaktan vazgeçmiyor. İlçedeki çocukların sanata, sanatçıya duyarlı, kültürlü, barışçı, insancıl ve yaratıcı bireyler olarak yetişmesini hedefleyen Dikili Belediyesi kültürel ve sanatsal çalışmalarına da son hızıyla devam ediyor.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’li Mustafa Tosun’un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından kültürel ve sanatsal çalışmalarına hız veren Dikili Belediyesi ‘Çocuk Dostu Kent Dikili’ hedefiyle atılımlar gerçekleştiriyor. Çocukların var olan yeteneklerini ortaya çıkarmasına ve kendilerini özgürce ifade etmelerine katkı sunmaya yönelik kurslar düzenleyen Dikili Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü’nün, bu kapsamda açtığı 8 ile 14 yaşları arasındaki çocukların eğitim gördüğü keman kursları ilçede büyük ilgi görüyor.

Dikili Belediyesi’nin hizmet anlayışında yeni dönemle birlikte büyük bir değişim ve gelişim yaşandığını ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Bizim göreve gelmemizle başlayan yeni dönemde ilk hedefimiz geleceğe yatırımdır. Açtığımız bu kurslarla çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarıp, sanatla içi içe yaşayarak özgüvenleri yüksek bireyler olarak yetişmesine katkı koymayı hedeflediğimiz gibi geleceğimize de yatırım yapıyoruz’’ dedi. Başkan Tosun, ‘‘Gelecek nesillere aydınlık yarınlar bırakmak hepimizin bilinçli bakışıyla mümkün olacaktır. Ben inanıyorum ki, bugün ülkemizin ve dünyamızın üzerindeki kara bulutları çocuklarımızla el ele vererek dağıtabiliriz. Çocuklarımıza inanıyoruz. Onların eğitimin her aşamasına koşulsuz katkı sunacağız. Dikili’de artık yarınlar daha mutlu olacak” ifadelerini kullandı.

Kurs eğitmeni Alper Şengül ise Dikili ilçesinde yaşayan çocuklarla, gençlere keman çalmayı öğretirken onları sanata yönlendirerek özgüvenlerini kazanmalarını hedeflediklerini belirterek, ‘Kurslarımızı 12 kursiyerle açtık. Ancak bugün gelinen noktada kurslarımıza beklediğimizden fazla yoğun bir talep var. Etap etap verdiğimiz kurslarda kursiyerlerimize keman tutmayı, yay çekmeyi, notaları ve de seslerle, notalarla keman çalmayı öğretiyoruz. Şuan eğitimlerimiz başarılı bir şekilde sürüyor. Kurslarımızda eğitim alan kardeşlerimizin başarılı olacağına da gönülden inanıyorum" dedi.

DİKİLİLİ MİNİKLER BİR HARİKA

DİKİLİLİ MİNİKLER BİR HARİKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.