Diplomalı cahiller

Değerli okurlar insanoğlu doğduğu günden itibaren eğitilir. Her insan öğrenme ve eğitilmede yaşayarak tecrübe ve gelişim gösterir. Bu nedenle kimileri okumuş cahil olur kimileri de okumamış cahil olur.

Yaşam sürdükçe değişimler devam eder. Zaman içinde yaşam kolaylaşırken köleleşme ile yöneten ve yönetilen ilişkisi sürüleştirme narkoz lama ve imtiyazlı kesimin mutlu ve rahat yaşama anlayışı hiç değişmiyor. Zaman içinde köleleştirme ve köleleşme hiç değişmiyor. Sadece şekil değişiyor.

Bilgi çağında çaresizlik yoksulluk baskı ve zülüm artarak sadece şekil değiştirmiştir.

Okumuş aydın mı yoksa kişiliksiz kimliksiz aydınlar mı?

Günümü de bir ülkenin yönetimine gelmenin krateri küresel sermayeden ve örtülü derin örgütlerin izni ve icazetinin alınması gerekiyor.

Gerçek bilim adamı olmayan ve sorumluluğunu yitirmiş sözde akademisyenler, devşirilen aydınlar ve yanlı medya mensupları; sonu kötüye giden yolları kendi elleriyle döşemektedirler. 

Dönek aydınlar, diplomalı cahiller ve yanlı medya kafa karıştırarak kişiliksizler, kimliksizler etkili ve yetkili oluyor.

Bu ülke ne çektiyse biatçi kişiliksiz okumuş aydınlardan çekmiştir.

Bu olumsuz gidişi en iyi anlatan ve on iki yıldır ekonomiden sorumlu bakan olarak görev yapan şimdilerde ise bu görevlerden uzaklaştırılıp etkisiz hale getirilen zamanın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çok güzel anlatıyor.

Bakın Sayın Babacan ne diyordu:

"Ekonomi alanında ne yaparsak yapalım. Eğer Türkiye Cumhuriyeti'ni bir hukuk devleti olmasıyla ilgili ciddi soru işaretleri oluştuysa, bu başlı başına bir problem" dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, katıldığı bir toplantıda katılımcılara bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Biz ekonomi alanında ne yaparsak yapalım, Türkiye için güzel şeyler yaptığımızı iddia edersek edelim, eğer Türkiye Cumhuriyetini bir hukuk devleti olmasıyla ilgili ciddi soru işaretleri oluştuysa, bu başlı başına bir problem. Bu ekonomimiz açısından da problem, ayrıca demokrasimizin işleyişi açısından da problem. Demokrasi kuşkusuz yönetim şekillerinin en güzelidir. Halkın kanaatlerinin, eğilimlerinin, bir ülkenin nasıl yönetileceğine yansıdığı güzel bir yönetim modelidir."

"DEMOKRASİ SAĞLAM BİR HUKUK İLE ANCAK AYAKTA DURABİLİR"

Demokrasinin, hemen yanı başında sağlam bir hukuk ile ancak ayakta durabildiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Babacan, "Eğer bir ülkede 'demokrasi var, ancak hukuk konusunda sorunlar var' diyorsanız, işte o ülkede demokrasinin sıhhatli işlemesi bir süre sonra mümkün olmaz. Eğer kurallar açık değilse, kurallar şeffaf değilse, kurallara uymayanlar ile alakalı yaptırımlar yeterince güçlü değilse, eğer ülkenin yargısı iyi işlemiyorsa burada demokrasi zaafa uğrayabilir. Ekonomi üzerindeki etkilerini zaten iş dünyamız, günlük işlerde gayet güzel bunu hissediyor. Eğer davalar çok uzun sürüyorsa, bilirkişilik müessesesi ile ilgili ciddi sıkıntılar oluştuysa, kararlar tutarlı değilse, alt mahkeme ile üst mahkeme birbirinden tamamen farklı sonuçlara varabiliyorsa bu iş dünyası açısından ve tabi ki ekonomi açısından son derece sıkıntılı bir tablo oluşturur. Yargının, mutlaka ve mutlaka evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde, Anayasa, yasalar ve belki de daha önemlisi vicdan ile hareket etmesi gerekiyor"

Sayın Babacan’ın dört sene önce bunları söylüyor. Doğru değil mi? 

Demek ki, adaletin yok edildiğini Sayın Babacan’da görmüş.

Güç, makam, unvan, servet ve şöhret insanın vazgeçemediği tutkularıdır.

*******

Aydınımız da partilerin aday tespitleri baskın seçimler nedeni ile  merkez yoklaması ile  belirlenecek.. Ama Aydınımızda halen milletvekili olan sayın vekillerin bazıları Aydınımıza pek yararlı olamadılar. Bunların bazılarının değişmesi şarttır. Aydın’da en az iki bayan adayın seçilecek sıralara konması CHP için çok önemlidir.

Değerli okurlar bu iktidardan sonra yönetime gelecek iktidar için çok zor olacaktır. Çünkü ekonomi bitmiş, adalet yok edilmiş cumhuriyet rejiminin temelleri yok edilmiş, millet bölünme noktasın gelmiş. O nedenle iktidara gelen parti çok zor durumda bir enkaz devralacaklar.

1978 de rahmetli Ecevit’te böyle bir enkaz devraldı ama sonu çok kötü oldu. Yapılan seçimlerde Ecevit büyük yenilgiye uğradı. Aydın meydanında İsmet Sezgin ve Nahit Menteşe umudumuz Ecevit diye miting yaptılar.

O nedenle bu iktidarı devralacak partilerin bu gerçekleri vatandaşa iyi anlatmaları gerekir.

Gereğini seçime giren partiler bu enkaz olayını vatandaşa açık açık anlatmaları gerekir.

Partilerin milletvekili seçilecek adaylarımızın ülkemize ve Aydınımıza hayırlı ve yararlı olmalarını dilerim.

NOT: Yazının kaleme alındığı saatlerde CHP'nin aday listesi açıklanmamıştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.