DİSK Başkanı Kani Beko: "1 Mayıs’ı Taksim’de Kutlamaktan Vazgeçmeyeceğiz"

DİSK Başkanı Kani Beko: "1 Mayıs’ı Taksim’de Kutlamaktan Vazgeçmeyeceğiz"

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, "Taksim’de 1977 yılında katledilen arkadaşlarımızın katilleri bulununcaya kadar, hesap soruluncaya kadar biz kesinlikle 1 Mayıs günle...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko, "Taksim’de 1977 yılında katledilen arkadaşlarımızın katilleri bulununcaya kadar, hesap soruluncaya kadar biz kesinlikle 1 Mayıs günlerini Taksim’de kutlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Kimse bizi vazgeçiremez" dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlenen mitingle kutlandı. Alanı dolduran binlerce kişiye seslenen DİSK Başkanı Kani Beko, "Ülkemizde yaşanan katliamları durdurmak için, bu ülkede kardeş kanı akmaması için, analar ağlamaması için, çocuklar ölmemesi için bizim barışa kardeşliğe ihtiyacımız var. Barışı ve kardeşliği mutlaka bu ülkede sağlamalıyız" diye konuştu.

Yaşanan işçi ölümlerine dikkat çeken Beko, "İşçi sağlığı iş güvenliği önlemleri alınmadığından dolayı işçi kardeşlerimizi kaybettik. Ermenek’e gittiğimizde yerin altındaki madenci kardeşimizin babası Recep amca lastik ayakkabı ile ortada dolaşıyordu. O lastik ayakkabıların yırtık olduğunu da orada gördük. Hükümetin lastik ayakkabı ile dolaşan Recep amcadan öğrenecek çok dersi var" şeklinde konuştu.

DİSK Başkanı Beko Ankara ve Suruç’ta yaşanan saldırıları da hatırlatarak, "Sokaklarda adalet, özgürlük ve barış isteyen kardeşlerimizi katlettiler. Ankara’da barış için yollara düşmüştük, adalet için demokrasi için düşmüştük. Biz Ankara’da yitirdiğimiz barış güvercinlerimizi unutacak mıyız. Onları ne unuturuz, ne de unuttururuz" ifadelerini kullandı.

Beko Taksim’de 1 Mayıs kutlama isteklerini de miting alanında tekrar ederek, "Taksim’de 1977 yılında katledilen arkadaşlarımızın katilleri bulununcaya kadar, hesap soruluncaya kadar biz kesinlikle 1 Mayıs günlerini Taksim’de kutlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Kimse bizi vazgeçiremez" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.