DİSK, CHP’den Destek İstedi

DİSK, CHP’den Destek İstedi

DİSK Genel sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Sendika üyeleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i makamında ziyaret etti. DİSK heyeti, Başkan Ali Engin’den destek istedi.

- DİSK Genel sekreteri Arzu Çerkezoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Sendika üyeleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i makamında ziyaret etti. DİSK heyeti, Başkan Ali Engin’den destek istedi.

Taşeron işçilerin sorunları için eylemlerini sürdüren DİSK yöneticileri, İzmir’de gerçekleşecek miting öncesi Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret ederek destek istedi.

Yaklaşık 15 gündür çeşitli eylemler yaptıklarını söyleyen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bu ayın 22’sinde eylemimiz var. İzmir Milletvekillerine, il başkanlıklarına çağrıda bulunduk. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Konak İlçe binası önünde yaptığımız yürüyüşte Milletvekili Oğuz Oyan da çağrımıza cevap vermişti. Yanımızda olduğunuzu bilmek bizi gururlandırıyor.” dedi.

"TAŞERON DEMEK, ÖLÜM DEMEK"

Gördükleri destekler için CHP İl Başkanı Ali Engin’e teşekkür eden DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise “Taşeron demek, açlık, yoksulluk, sendikasızlaşma ve hepsinden önemlisi ölüm demek. Türkiye’de öyle bir noktaya geldi ki, çalışanların yaşama hakkını ortadan kaldırdı. Her gün 4-5 arkadaşımızı yitiriyoruz. Bunlar iş kazası değil, iş cinayetleridir. Soma’da insanlar canlarıyla bedel ödedi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da göz göre göre 10 arkadaşımızı kaybettik. Taşeron sorunun ne sonuçlar doğurduğu ortadadır. İzmir’de de insanlar ekmeğini kaybetmekle karşı kaşıya.” şeklinde konuştu.

Taşeron işçi çalıştırılmasını bir insanlık suçu olarak nitelendiren Çerkezoğlu konuşmasını şöyle tamamladı; “Her şeyin ihalesini yapabilirsiniz ama insan emeğinin ihalesi olmaz. Her şeyden önce insanlık onuruna aykırıdır. Bu uygulamanın bütünüyle ortadan kaldırılması gerekiyor. Bizim mücadelemiz, çalışmalarımız budur. 22’sinde İzmir’de ve İstanbul’da yapacağımız miting bu mücadelenin başlangıcı olacak.”

"BELEDİYELER DE İSTEMİYOR"

Desteklerinin her zaman süreceğini söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise şu şekilde konuştu: “Hem kamuda, hem özel sektörde taşeronlaşma sisteminin emeği değersizleştirdiği tespit edildi. 20 yaşında işe başlayıp, 30 yaşında işsiz kaldığı, emeklilik yaşının artmasıyla insanların emekli bile olamadığı bir dönem yaşıyoruz. Belediyelerimiz de bu taşeron uygulamasını istemiyorlar. Kendi şirketlerinde ihalesiz yapmak istiyorlar. Tabi ki birçok alanda iş güvenliğiyle ilgili değişiklikler yapılabilir. İvedilikle İzmir’deki ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyesi’nde hiç arzu etmediğimiz ve zaman zaman arkadaşlarımızla konuştuğumuz sorunlar var. Şimdi de Park ve Bahçeler’de çalışan 1.170 işçi arkadaşımızı kapsayan bir durum söz konusu. Daha önce olduğu gibi belediyemizde ‘İşçinin lehine ne yapabiliriz’ diye her düzeyde görüşme yapıyoruz. DİSK, emek mücadelesinde, demokrasi, özgürlük, adalet mücadelesinde her zaman kol kola olduğumuz bir kurumdur. Ülkemizin demokrasisi adına onur duyduğumuz bir kurumdur. Bu onurlu mücadelelerinden dolayı onları da kutluyorum. Haziran ayında yapılacak seçimlerde inşallah CHP iktidarında bu hakların verilip verilmeyeceği tartışma konusu bile olmayacak.”

DİSK, CHP’DEN DESTEK İSTEDİ

DİSK, CHP’DEN DESTEK İSTEDİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.