DİTAB Turizm Fuar Sezonunu Tur2015 Göteborg Fuarı İle Tamamladı

DİTAB Turizm Fuar Sezonunu Tur2015 Göteborg Fuarı İle Tamamladı

Aydın’ın turistik ilçesi Didim’in tanıtımı için İskandinavya’nın en büyük turizm fuarı olan Göteborg Turizm Fuarına Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) adına katılan DİTAB Turizm Danışmanı Tay...

Aydın’ın turistik ilçesi Didim’in tanıtımı için İskandinavya’nın en büyük turizm fuarı olan Göteborg Turizm Fuarına Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) adına katılan DİTAB Turizm Danışmanı Tayyar Cengiz Fuarı değerlendirdi.

Avrupa pazarında Didim’in tanıtımı için fuar turları, İskandinavya’nın en büyük turizm fuarı olan Göteborg Turizm Fuarı ile tamamlandı. Fuara katılan DİTAB Turizm Danışmanı Tayyar Cengiz, yaklaşık 9 milyon nüfus ve kişi başı 40 bin dolarlık milli gelire sahip bir ülke olan İsveç’in Didim için ciddi bir alternatif turist potansiyeli yaratacağını söyledi. “Yaklaşık 9 milyon nüfus ve kişi başı 40 bin dolarlık milli gelire sahip bir ülke olan İsveç Bölgemiz için ciddi bir alternatif turist potansiyeli yaratacaktır. Genel olarak apart ve ucuz otellerde tatil yapmaktan hoşlanan bir yapısı olması nedeni ile de ayrıca Didim ve Didim küçük otelleri için bir şans olduğunu düşünüyorum. İsveçliler için Akdeniz turizm destinasyonları içinde Antalyanın ilk tercihte olması ve özellikle Alanya ve Side gibi Antalya’nın daha ucuz olan bölgelerinin tercih ediliyor olması da ucuz olarak bilinen Didim adına bir şans olabilir, Türkiye içerisinde tatillerini geçirdikleri yerlerin bazıları da Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Fethiye olduğu göz önünde bulundurulacak olur ise Didim kesinlikle İsveçliler için bir alternatif olabilir.” dedi.

Tamamlanan fuar sezonuyla ilgili bilgi veren DİTAB başkanı Sevinç Karataş; Tanıtım adına iyi bir yıl geçirdiklerinin altını çizdi. Karataş sözlerine “Yurt içinde ve yurt dışında önde gelen fuarlara katıldık. Turizmcilerin işletmelerle bölgede ki halkın da Didim’le tanışmasını sağladık. Gittiğimiz her fuarla ilgili rapor hazırladık. Önümüzdeki sene için ihtiyaçların analizini gerçekleştirdik. Bununla ilgili ortak raporu hazırlayıp kamuoyunun bilgisine sunacağız” diyerek devam etti. “Plan program olmadan ve farklı ülkelerdeki insanların farklı ihtiyaçlarını analiz etmeden tanıtım yapmak başarıya ulaşmaz. Eskiden olduğu gibi tek bir ürünü dünyanın her yerinde aynı strateji ile pazarlamak mümkün değil. Hollandalı turistlerin beklentileri ile İngilizlerin beklentileri kesinlikle farklılıklar gösteriyor, bu farklılıkları çok iyi inceledik ve 2016 yılı için yapmamız gerekenlerin bilincindeyiz ve bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.