Diva-Sen’den Buruk Bayram Mesajı

Diva-Sen’den Buruk Bayram Mesajı

Diva-Sen Aydın İl Başkanı Necmettin Tufan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Müslümanların buruk bir bayrama girdiğini belirterek “Taşların bağlanıp, köpeklerin salıverildiği bir ortamda Müslümanlar bayram yapmaya çalışıyor” dedi.

- Diva-Sen Aydın İl Başkanı Necmettin Tufan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda Müslümanların buruk bir bayrama girdiğini belirterek “Taşların bağlanıp, köpeklerin salıverildiği bir ortamda Müslümanlar bayram yapmaya çalışıyor” dedi.

Sevinç ve sürur günü olarak ifade edilen bayramların, inananların birlrik-beraberliğini pekiştirme, barış ve kardeşliğini geliştirme vesilesilesi olması gerektiğini belirten Dive-Sen Aydın İl başkanı Necmettin Tufan, “Neşedir, mutluluktur, yarenliktir Bayram. Evinde emniyeti, sokakta hürriyeti tehdit altında olmayan gül yüzlü güler yüzlü çocukların coşkuyla koşup oynadığı zamandır Bayram. Anaların ağlamadığı, babaların kıyıma uğramadığı zemindir Bayram. Oysa en temel hakkı olan ‘’yaşama hakkının’’ ellerinden alındığı, kendilerini savunma şansının kahpece yok edildiği, en deni düşüncenin pervasızca hükümdar olduğu, kan ve gözyaşıyla beslenen canilerin taltif gördüğü, kollanıp korunduğu, cenin kanı içerek hayat bulan sırtlan sürülerinin kol gezdiği bir dünyada Bayramı yaşamak mümkün müdür? ‘’Taşları bağlı köpekleri salıverilmiş’’ bir coğrafyada yaşıyor insanlıktan uzak dünyaya rağmen, Filistinli. İnadına, var olma savaşı veriyor biz Müslümanların bayrama hazırlandığı bu günlerde, kahraman Filistinli. İsmailleri kurban etmek isteyen değil etmiş, binlerce İbrahimlerin can suyu taşıdığı Filistinli. İftarını kurşunla şarapnelle açan bahtı kara, ‘’gözü kara’’ Filistinli. Kadir gecesinin kadrini(!) bilenler, kardeşliğin kadrini bilemedik. Şükrettik, Allah’ın onca nimetinin içinde yüzerken cömertçe(!) Görmedik boynu bükük ağlayanı. Açlığı susuzluğu bırakıp ‘’bir nefes’’ dilenen özgürlük fedailerini dualarımıza ortak edemedik. Feryadını duymadık mazlumların yetimlerin. Kapattık gözlerimizi Alem-i İslam ın meselelerine. Bulutlar ölüm yağdırıp, yer ateş püskürürken, secdelere kapandık sıhhatimizi koruyan Mevlaya tazim (!) için. İftar sofralarımız kusursuzdu, oruçlarımız ruhsuz. Gecelerimiz uykusuzdu, gözpınarlarımız susuz. Rahatca yaşıyoruz, gelecekten kaygısız. Bir el… Tutacak bir el yok mu Ya Rab, merhametli korkusuz. İnayet senden ola... Biz ki, bizde umutsuz..” sözleri ile Müslümanların bayramı buruk kutladığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.