Diyabet hastalığı hayatını karartmıştı, yeni hayata ’merhaba’ dedi

Diyabet hastalığı hayatını karartmıştı, yeni hayata ’merhaba’ dedi

Rahatsızlığı nedeniyle göz içi kanaması oluşan, gözlükle görebilen ve hızla kilo almaya başlayan Tip 2 diyabet hastası Mehmet Emin Özgür, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Tüğen tarafından gerçekleş...

Rahatsızlığı nedeniyle göz içi kanaması oluşan, gözlükle görebilen ve hızla kilo almaya başlayan Tip 2 diyabet hastası Mehmet Emin Özgür, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Tüğen tarafından gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu. Göz içi kanamaları duran Özgür, ameliyatın ardından gözlüklerini çöpe attı.

İzmirli Reklamcı Tip 2 diyabet hastası 56 yaşındaki Mehmet Emin Özgür, 12 yıl önce diyabet hastalığına yakalandı. Geceleri ayak ağrılarından uyuyamayan hastada zamanla başka hastalıklar da baş gösterdi. Karaciğerlerinde yağlanma başlayan Özgür’ün gözleri de hastalıktan olumsuz etkilendi. Göz içi kanlanmaya başlayan hastanın görmesi de bozuldu. Rahatsızlığı nedeniyle iş hayatında sorunlar yaşamaya başlayan Özgür, İzmir Özel Can Hastanesine başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Tüğen’e muayene olan Özgür, Tip 2 ameliyatı olmaya karar verdi.

Op. Dr. Tüğen ve ekibi tarafından başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan Özgür, yeni bir hayata ’merhaba’ dedi. Özgür’ün ameliyat sonrası kan değerleri hızlı bir şekilde normale dönerken, göz içi kanamaları da sona erdi. Kanamaların durmasıyla göz numarası normale dönen Özgür, ameliyattan iki gün sonra gözlüklerini çöpe attı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Niyazi Bülbül, şeker hastalığının bir çok organı olumsuz etkilediği gibi gözler de hasar meydana getirdiğini söyledi. Bülbül, "Tip 2 diyabetindeki tedavinin hızlı ve kalıcı olması damar hasarının gerilediğini gösterir. Tip 2 diyabet hastamızın gözlerinde kanamaları ve sıvı kaçakları vardı. Ameliyatın ardından gözlerinde rahatsızlıklar iyileşti. Diyabet üç organda hasar oluşturur; beyin, gözler ve böbrekler. Dikkat ederseniz diyaliz hastalarının veya inme gibi ani gelişen damar hasarına bağlı beyin problemleri yaşayanların çoğu şeker hastasıdır. Şeker hastalarında şekerin düzenlenmesine bağlı olarak gözlük numaralarında sık değişiklikler olabilir. Eğer şeker yüksekse numaralarda kayma hatta anlık değişiklikler bile olabilir. Dolayısıyla tip 2 diyabet hastalarının geçirdikleri ameliyat, diyabet hastalığının kalıcı olarak iyileşmesini sağlarken, şeker seviyeleri normale döner ve gözlük numaraları düzelir" diye konuştu.

Op. Dr. Serkan Tüğen ise Tip 2 diyabet cerrahisinde SGK katkısının çok yapıcı bir sağlık reformu olduğunu söyleyerek, obezite ve şeker hastalıklarının tetiklediği bir çok hastalığın da ölümcül olabildiğine dikkat çekti. Op. Dr. Tüğen, psikiyatri desteğiyle de özellikle obezite ameliyatlarının sonuçlarının çok hızlı ve başarılı olduğunu belirterek, bu başarıda ekibin önemli bir rol oynadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.