Diyarbakır’daki Saldırıyı Cübbelerini Bırakarak Protesto Ettiler

Diyarbakır’daki Saldırıyı Cübbelerini Bırakarak Protesto Ettiler

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin terör saldırısında öldürülmesi İzmir’de de protesto edildi.İzmir Barosu avukatları, emek, barış ve dayanışma örgütleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde b...

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin terör saldırısında öldürülmesi İzmir’de de protesto edildi.

İzmir Barosu avukatları, emek, barış ve dayanışma örgütleri, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelerek Tahir Elçi’nin fotoğrafının yer aldığı pankart açıp, sloganlar attı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklaması yapan Avukat Yakup Gül, Tahir Elçi’nin alçakça bir saldırı sonucu katledildiğini belirterek, olayın aydınlatılmasını beklediklerini ifade etti.

BARO ÖNÜNE CÜBBELERİNİ BIRAKTILAR

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ise yapılan terör saldırısını kınadıklarını ifade ederek, hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlüklerinden taviz verilemeyeceğini, Türkiye’deki diğer baro başkanları gibi, Tahir Elçi’nin cenaze törenine katılmak için yarın Diyarbakır’a gideceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından grupla birlikte İzmir Barosu’na yürüyen avukatlar, baro önüne cübbeleri bıraktı.

Öte yandan, bir vatandaşın "Kahrolsun PKK, yaşasın Türk milleti" diye bağırması üzerine, terör örgütü lehine slogan atan grup tepki gösterdi. Kalabalık grubun üzerine yürümesi üzerine bir işyerine sığınan kişiyi polis ekipleri kurtardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.