Diyarbakırlı annelere Aydın’dan destek!

Diyarbakırlı annelere Aydın’dan destek!

Vatan Partisi Öncü Kadın Aydın İl Başkanlığı, dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan annelere destek verdi, teröre destek veren HDP’nin kapatılmasını istedi.

Vatan Partisi Öncü Kadın Aydın İl Başkanı Av. Zühre Genişel partisinin il başkanlığında yaptığı açıklamada, HDP’nin dağa kaçırdığı evlatlarına kavuşmak isteyen anaların, HDP'nin terörün askerlik şubesi gibi çalıştığını, PKK terörünün arkasında ABD olduğunu savunduğunu öne sürdü.

“EVLATLARINI PKK’DAN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR”

HDP’nin dağa kaçırdığı evlatlarına kavuşmak isteyen anaların, Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi yaparak evlatlarını PKK’dan almaya çalıştığını söyleyen Genişel,  “Ailelere her gün bir yenisi ekleniyor. Diyarbakır’daki ailelerin bu haklı eylemi milletimizin vicdanını da ayağa kaldırmıştır. Diyarbakırlı anaların seslerine kulak verelim. Çünkü onlar

‘Başlarım sizin Kürdistan davanıza! Çocuklarımızı ABD uşaklığına gönderiyorsunuz! Diyarbakır’da genç bırakmadınız! Çocuklarımız ya dağda ya mezarda! Bunlar koltukta çocukları lüks okullarda! Getirin çocuklarımızı yoksa dünyayı başınıza yıkarız!’ demektedirler” dedi.

“PKK’NIN ARKASINDA ABD VAR”

“Analar PKK terörünün arkasında ABD olduğunu, yoksul halkın, emekçilerin düşmanı PKK ve HDP’nin bölge halkını her yönü ile ezdiğini, HDP’nin PKK’ya insan, lojistik ve para desteği sağladığını bilmekte ve bütün Türkiye’ye haykırmaktadırlar” diye konuşan Genişel sözlerine şöyle devam etti:

“HDP yöneticilerinin yüzlerine ‘PKK’nın askerlik şubesi gibi çalışıyorsunuz’ demektedirler. Anaların çığlığı teröre karşı yeni bir dönemin başladığını açıkça ortaya koyuyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı mücadelesi terörün belini kırarken bölge halkı da özgürleşmektedir. Bölücü teröre vurulan her darbe hak arama mücadelesini teröre karşı isyan boyutuna getirmektedir. PKK’nın esnafa zorla kepenk kapattırdığı bir dönemden anaların HDP’ye kepenk kapattırdığı bir ödenme geçmiş bulunuyoruz.

HDP’NİN MASKESİ DÜŞTÜ

Diyarbakırlı analar sözde ‘demokrasi simgesi’, ‘barış güvercini’ HDP’nin maskesini bir kez daha düşürmüştür. Belediye imkânlarını kullanarak PKK’ya militan devşiren, belediyenin para kaynaklarını PKK’ya aktaran, halka her türlü baskı ve zorbalığı yapan bu sözde parti anaların eylemlerini bastırmak için de her türlü kanunsuzluğa başvuruyor.”

“HDP DERHAL KAPATILMALIDIR”

Yargıya seslenen Genişel, terörle mücadeleye zarar veren, ülkemizin bütünlüğüne kasteden HDP’nin gayrimeşru olduğunu savunarak, “ Bu duruma hemen son verilmeli, HDP derhal kapatılmalıdır” çağrısında bulundu.

Yüreği Demirtaş’la çarpanlara da seslenen Genişel,  “PKK’nın yaşsal uzantısı HDP’den elinizi çekin, ittifaklarınıza, desteklerinize son verin. Bu anaların, milletin yüzüne bakamazsınız. Analar sizden bunun hesabını sorar” uyarısı yaptı.

“Çocuklarınızı siyasi partilerden değil devletten isteyin” diyenlere de seslenen Genişel sözlerini şöyle tamamladı:

“Milletin gördüğü gerçeklere perde çekemezsiniz. HDP’ye kalkan olmaktan vazgeçin. İttifaklarınızı izleyebilmek için bu millete ihanet ediyorsunuz. Tüm siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, meslek odaları, dernekleri ve bütün milletimizi bu mücadeleyi sahiplenmeye ve destek olmaya çağırıyoruz. Kalbimiz Diyarbakırlı analarımız ile birlikte çarpıyor. Aydın’dan selamlarımızı gönderiyor, ellerinizden öpüyoruz."

thumbnail_basin-aciklamasi-2-(zuhre-genisel).jpgthumbnail_basin-aciklamasi-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.