Doğalgazın güvenliği bu kameraya emanet

Doğalgazın güvenliği bu kameraya emanet

proof kameralar artık sıklıkla tercih ediliyor. Türkiye’de doğalgazın güvenliği de Ex-proof kameralara emanet.Özel muhafazaya sahip, patlamaya ve darbeye karşı korumalı özel bir kamera olan, Ex-proof’...

proof kameralar artık sıklıkla tercih ediliyor. Türkiye’de doğalgazın güvenliği de Ex-proof kameralara emanet.

Özel muhafazaya sahip, patlamaya ve darbeye karşı korumalı özel bir kamera olan, Ex-proof’un mekanik ve elektronik aksamı da patlamaya sebep olmayacak şekilde tasarlandı.

Ex-proof kameranın son günlerde oldukça fazla şekilde tercih edildiğini ifade eden Optimum Teknolojik Hizmetler yetkilisi Yavuz Aman, “Patlayıcı ortamlar, akaryakıt istasyonları, petrol ve gaz tankerleri, kimyasal işleme tesisleri, kömür madeni veya petrol rafinerileri, boru hatları, askeri tesisler, kanalizasyon arıtma tesisleri, tahıl işleme, gaz dağıtım merkezleri, şeker rafinerileri ve baskı endüstrisi gibi bir çok yerde bulunabilir. Bu ortamlar, aseton, propan, metan, hidrojen veya kömür tozu gibi yanıcı gazlar içerebilir” dedi.

Ex-proof kameranın, ATEX veya IECEx tarafından tanımlanan standartları karşılaması gerektiğini söyleyen Aman, “IECEx uluslararası bir standarttır. ATEX yönergesi ise çalışanları patlayıcı risklerden korumak ve AB içinde ticareti yapılan ekipman için ortak standartlar sağlamak amacıyla oluşturulmuştur” diye konuştu.

“Doğalgazın güvenliği bu kameraya emanet”

Firma olarak Ex-proof kameraları en çok kullanan firmalardan biri olduklarını ifade eden Aman, “Azerbaycan’dan gelip ülkemiz üzerinden diğer komşu ülkelere dağılan mavi akım doğalgaz boru hattı başta olmak üzere, gaz dağıtım tesislerinin birçoğuna Ex-proof kamera takıyoruz. Optimum Teknolojik Hizmetler olarak güvenlik sistemleri alanında birçok ilke imza attık. Ex-proof kameralar, güvenliğin en üst düzeyde olması gereken yerlerde, patlamaya, darbeye ve silahlı saldırıya maruz kalma ihtimali olan her yerde daha da yaygınlaşması gerekiyor”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.