Doktora Tezi Türkiye Örneği Olarak Yer Aldı

Doktora Tezi Türkiye Örneği Olarak Yer Aldı

Dünyanın dört bir yanından sağlık alanında sürdürülebilir insan kaynağı geliştirilmesi amacıyla sağlık politikaları ve hemşirelik profillerini bir araya getiren ve Springer Yayınevi tarafından basılan kitapta, Türkiye örneği olarak İzmir Üniversitesi Hemş

- Dünyanın dört bir yanından sağlık alanında sürdürülebilir insan kaynağı geliştirilmesi amacıyla sağlık politikaları ve hemşirelik profillerini bir araya getiren ve Springer Yayınevi tarafından basılan kitapta, Türkiye örneği olarak İzmir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Havva Arslan Yürümezoğlu’nun doktora tezine yer verildi.

Almanya’dan Amerika’ya, İrlanda’dan Avustralya’ya aralarında Norveç ve İngiltere’nin de bulunduğu pek çok ülke sağlık politikaları ve hemşirelik profillerini örnekler üzerinden inceleyerek sağlık alanında sürdürülebilir bir insan kaynağı geliştirilmesi konusunda projelerin ve elde edilen deneyimlerin uluslararası alanda paylaşılmasını amaçlayan Almanya ve Dünyadan Hemşirelik ve Sağlık Alanında Başarılı Personel Geliştirme Stratejileri ve Uygulama Örnekleri adlı kitap, Almanya’da basıldı. Dünyanın en itibarlı yayın evlerinden biri olan Almanya merkezli Springer Yayınevi tarafından Almanca olarak yayınlanan kitabın Türkiye örneği bölümünde ise Yrd. Doç. Dr. Havva Arslan Yürümezoğlu’nun, Prof. Dr. Gülseren Kocaman danışmanlığında hazırladığı doktora tezine yer verildi.

HEMŞİRELERİN İŞ DOYUMU ARTTI

Bölümün Türkiye’de Hemşire İş Doyumunu Geliştirmek İçin Kanıta Dayalı Yönetim başlığı ile kitapta yer aldığını belirten Yrd. Doç. Dr. Yürümezoğlu, “Çalışmam, Türkiye’deki sağlık sistemi, hemşire profili ve hemşirelerin kurumda çalışmaya devam etmelerini sağlamaya yönelik girişimleri içeren bir uygulamaydı. Hemşirelerin iş doyumunu, kuruma bağlılığını artırarak, işten ayrılma niyetlerini azaltmayı hedefliyordu. Dünya literatüründe yer alan çalışmaları derleyerek hastanede hayata geçirilecek kanıta dayalı öneriler belirlendi ve İzmir’de bir özel hastanede uygulandı. Proje sonucunda ise hemşirelerin iş doyumunun arttığı ve çalışma koşullarında da yapılan iyileştirmelere bağlı olumlu iyileştirmeler olduğu tespit edildi” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.