Dövizini Bozduran Vatandaşa Düşük Komisyon Desteği

Dövizini Bozduran Vatandaşa Düşük Komisyon Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz bozdurma çağrısına destekler devam ederken, İzmir’de dövizciler de karar aldıklarını belirterek, dövizini bozdurandan düşük komisyon alacaklarını söyledi.Cu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz bozdurma çağrısına destekler devam ederken, İzmir’de dövizciler de karar aldıklarını belirterek, dövizini bozdurandan düşük komisyon alacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dövizi olanlar, parasını Türk lirasına dönüştürsün’ çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına yurdun dört bir yanında destekler artarak devam ediyor. Türk lirasının korunması için destek kampanyaları kapsamında İzmir Ticaret Odası (İZTO) 55. Bankalar ve Holding, Şirketler, Menkul Kıymetler ve Kefalet Kooperatifi Meslek Grubu ve İZTO Meclisi Üyesi Edip Çavuşoğlu, döviz büroları olarak karar aldıklarını, komisyonu düşük tuttuklarını söyledi.

“Yüzde 10 alış, yüzde 90 bozdurma var”

Türk halkının dövizini bozdurduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Biz de döviz büroları olarak karar aldık. Dolarını bozduranın dolarını banka fiyatlarından alıyoruz, komisyon fazla almıyoruz. Elimizden gelen çağrıları da yapıyoruz. Türk parasına güvenmeleri konusunda çağrılarda yapıyoruz. Bozdurmalar var, başladı. Ama ufak meblağlar bin, 2 bin, 3 bin dolar bozduruluyor. Daha büyük meblağlar gelmiyor, bankada kayıtlı olduğu için bizlere pek gelmiyor. Ama şu an vatandaş bir haftadır elindeki dövizini bozdurma yönünde, alan çok az. Yüzde 10 alış var ise, yüzde 90 oranında bozduran oluyor. İnşallah ülkemize faydası olur. Bozduranlara altın alma tavsiyesinde bulunuyoruz, onlar da altın alıyorlar” diye konuştu.

“Döviz büroları kar değil zarar ediyor”

Döviz bozdurma çağrısında bulunurken döviz büroları olarak da zarar ettiklerini savunan Çavuşoğlu, “Biz dövizi alıp bankalara satıyoruz. Bankaların da kurları düşük olduğu için biz para kazanmıyoruz. Ama bunun hiçbir önemi yok, önemli olan istikrar olsun. Altın aldıkları zaman zararımızı kapatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının Türk halkına yansımasının büyük ölçüde kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Örneğin bugün bir yaşlı teyze geldi, yastık altı dediği mendile sarılı parasını, dolarını memlekete faydası olsun diye gelip bozdurdu. Bu çok hoşumuza gitti bizim, demek ki çağrılar fayda etti. İnşallah böyle devam eder” dedi.

“Oğlumun düğünü için saklamıştım, ülkem daha önemli”

Dolarını bozdurmaya gelen emekli Banka Müdürü Vehbi Çınar, herkesin ülkeye destek vermesi gerektiğini belirterek, “Elimizde olan dövizimi getirdik bozdurduk ülkemize katkı sağlamak için. Bütün vatandaşlarımızın da bu kampanyaya katılmasını istiyorum. Çünkü bizim başka bir ülkemiz yok. Yastık altıydı, bin 850 dolarım vardı. Oğlumun düğünü için saklamıştım. Ama ülkenin bu günleri için o daha önemli diye geldik ve bozdurduk” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.