Dr. Eralp Atay Veda Etti

Dr. Eralp Atay Veda Etti

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri hafta sonu yapılacak olan genel kurul öncesi son kez toplandı. Tüzük gereği tekrar aday olamayacağını ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, yönetim kurulu ve oda üyelerine teşekkür etti.

- Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri hafta sonu yapılacak olan genel kurul öncesi son kez toplandı. Tüzük gereği tekrar aday olamayacağını ifade eden Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, görev süresini değerlendirerek yönetim kurulu ve oda üyelerine teşekkür etti.

Aydın Tabip Odası’nın 12-13 Nisan tarihlerinda yapılacak olan Olağan genel kurulu öncesi Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay ile Yönetim Kurulu Üyeleri Rıza Akdeniz, Atakan Karaeminoğulları, Metin Aydın ve Osman Nuri Aydın ile basın mensuplarının karşısına son kez geçti. Görev sürelerinde yapmış oldukları çalışmalarını değerlendiren Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, yerel anlamda çalışmalarını iyi yürüttüklerini kaydetti. 4 yıl boyunca Aydın Tabip Odası’nın var olan çizgisini başarı ile idame ettirdiklerini öne süren Atay, sağlık alanında yaşanan gelişmeleri yakinen takip ettiklerinin altını çizdi.

Meslek odası başkanı ve yöneticisi olmanın Türkiye gibi ülkelerde zor bir görev olduğunu vurgulayan Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, “Tabip Odası Başkanı ve yöneticilerinin vicdanlarının sesini, mesleklerinin ahlakını, yönetici sorumluluğu içerisinde hekimlik mesleğinin içinde bulunduğu sorunları dile getirmek için çaba sarfettik. Görev yaptığımız 4 yıl boyunca gerek diğer Tabip Odaları, gerek Aydın’daki sivil toplum örgütleriyle olan ilişkilerde, gerekse yer aldığımız ortak platformlarda Aydın Tabip Odasını başarı ile temsil ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

“HAYATIM BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIM EYLEM ‘DEVE EYLEMİ’DİR”

4 yıllık görev süresince birçok özel çalışmaya imza attıklarını da dile getiren Atay, “Aydın ili intihar raporu, sağlıkta Aydın ili şiddet raporu, hekim performans çalışması, Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesinden sonra iktidar ve muhalefet milletvekillerini bir araya getirdiğimiz ‘Sağlıkta Şiddet Paneli’ Nihat Sırdar ve Sunay Akın sosyal etkinlikleri yaptığımız bazı etkinliklerden olup birtakım gelişmelere de imza attık. Hayatım boyunca unutamayacağım eylem ‘Deve Eylemi’dir. Bu eylemle de ilgili ifade de verdik fakat dönemin Valisi bu eylemin ülke gündeminde yer almasını engelledi ve bu durum bizi çok üzdü” diye konuştu.

“SAĞLIK YAŞANAN GELİŞMELERE ANINDA REAKSİYON GÖSTERDİK”

Görev süresince başarılı çalışmalara imza atarak var olan çizgiyi sürüdüklerini dikkat çeken Atay, “Herkesin eşit olduğu, çağdaş, demokratik, laik, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını önemseyen, tüm kurumların şeffaf yönetim biçimi gösterdiği bir Türkiye özlemini dile getirdik. Tabip Odamızın var olan çizgisini 4 yıl boyunca başarı ile sürdürdük. İşsizlik-yoksulluk-yolsuzluğun ülkenin en büyük sorunu olduğu ve sağlığı ciddi tehdit ettiğini belirttik. Sağlık alanında yaşanan gelişmelere anında reaksiyon gösterdik. Performansın hekimlik mesleğine vurulmuş bir darbe olduğunu söyledik. Şiddetin sağlık alanında kabul edilemez olduğunu belirttik” şeklinde konuştu.

“PERFORMANS SİSTEMİNİN DERHAL KALDIRILMASINI İSTİYORUZ”

Sağlığın piyasa koşullarına terk edildiğini ve sağlık harcamalarının anormal olarak arttığını da savunan Atay, “Taşeronlaşmanın önünün alınmadığını, YÖK’ün artık yok olduğunu, tıp fakültelerinin can çekiştiğini keyfi uygulamalarla geçici görevlendirmelerin yapıldığını, aile hekimlerine angaryalar yüklenmeye çalışıldığını, 112, kurum, toplum sağlığı, iş yeri hekimlerinin sorunlarının çözülmediğini açık yüreklilikle belirttik. Performans sisteminin derhal kaldırılmasını istiyoruz. Mesleki etik değerleri yitirmeden, iyi hekimlik yapmak- nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Yıpranma payı talep ediyoruz. Mesleki bağımsızlık, iş güvencesi, can güvencesi, gelecek güvencesi ve özlük hakları, emeklilikte insanca yaşayabileceği bir ücret istiyoruz. Yoksulluk sınırının 3 bin 682 TL olduğu ülkemizde emekli bir hekimin aylık 2 bin 12 TL almasını zinhar ret ediyoruz. Bütün bu söylediklerimiz ve istediklerimizi belirtmek siyaset yapmaksa evet Aydın Tabip Odası 4 yıl boyunca siyaset yapmıştır” diyerek konuşmasını noktaladı.

DR. ATAY GENEL KURUL ÖNCESİ ODA ÜYELERİNE VEDA ETTİ

DR. ATAY GENEL KURUL ÖNCESİ ODA ÜYELERİNE VEDA ETTİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.