Dr. Fatih Kurt, Hz. Muhammed’i Anlattı

Dr. Fatih Kurt, Hz. Muhammed’i Anlattı

Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Müftülüğü’nün işbirliğiyle düzenlendiği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Dr. Fatih Kurt vatandaşlara Hz. Muhammed’i anlattı.

Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Müftülüğü’nün işbirliğiyle düzenlendiği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Dr. Fatih Kurt vatandaşlara Hz. Muhammed’i anlattı.

Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Müftülüğü’nün işbirliğiyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlediği Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Dr. Fatih Kurt katıldı. Fatih Kurt’un katıldığı ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlaki’ konulu programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programın başında Kur’an-ı Kerim okundu. Programa katılan Zeytinburnu İlçe Müftüsü İsmail Gökmen, “Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizi 14 asırdır hep anılıyor. Hiç kimse Peygamberimiz kadar sevilmemiş, hiç kimse onun kadar asırlar boyu anılmamış. Ancak biz ona inanan, ona gönül veren ve gönlü onun sevgisiyle dolu olan bizler acaba onu anmakla yetinmemiz kafi mi elbette değil” dedi.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANLAMAKTAN ÇOK ANMAYI TERCİH ETTİĞİMİZ İÇİN KUTLU DOĞUM GECESİ BURADA KALIYOR”

Peygamber Efendimizi anlamamız gerektiğini söyleyen Gökmen, “Onların okuduğu Kuran-ı Kerim’in tüm ayetleri bizim elimizde, Peygamber Efendimizin hayatının her saniyesi, her anı bizim gözümüzün önünde ama biz anlamaktan daha çok anmayı tercih ettiğimiz için, anıyoruz ve bu geceler burada kalıyor. Esas Kutlu Doğumları bundan sonraki günlere taşımak gerekir. Gelecek yıl ki Kutlu Doğum Haftasına kadar birlikte yaşama ahlakını özümsemek. Onlar birlikte yaşayabildiler de biz aile yuvalarımızda, akrabalarımızla, komşularımızla, mahallemizdeki Müslüman kardeşlerimizle, ülkemizdeki ve dünyadaki Müslüman kardeşlerimizle niye birlikte yaşama ahlakını ve kültürünü öğrenemedik. İşte bunu sorgulamamız lazım Kutlu Doğum Haftasında eğer bunlara cevap arayabiliyorsak biz gerçekten kutlu doğumu yaşıyoruz demektir. Yoksa bir gecede konferans salonlarını doldurup burada bir şeyler dinleyip sonra gitmek ise biz Kutlu Doğum Haftalarına daha çok muhtaç olacağız” şeklinde konuştu.

“KUTLU DOĞUM HAFTASI KENDİMİZİ ANLAMAMIZ VE YENİLEMEMİZ İÇİN FIRSAT MEVSİMİ OLUYOR”

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Dr. Fatih Kurt ise, “Yüce Rabbimize ne kadar hamdetsek, şükretsek az olur. Zira Cenabı Allah bizleri kendisine halife kılarak yeryüzüne gönderdi. Bizi akılla nimetlendirdi ama aklımızla bir başımıza bırakmadı. Yolumuzu aydınlatacak bize kılavuz olacak, bize rehber olacak, peygamberler gönderdi. Bize o Peygamberlerle beraber hayat kaynağı olan kitaplar gönderdi. Peygamberler halkasının sonuncusu olarak alemlere rahmet olarak sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) gönderdi ve bizi de o yüce nebiye ümmet eyledi. Biz hayata geldikten yıllar sonra onun adını duyuran, onu sonradan işiten ve onu sonradan tanıyanlardan olmadık. Daha doğduğumuz hafta dünyaya gelir gelmez, bizim kulağımıza yüce Rabbimizin ismi efendimizin ismi söylendi. Bütün bunlardan dolayı Yüce Rabbimize hamdediyoruz. Alemlere rahmet olarak gelen efendimizi hayatıyla, yaşayışla, sözleriyle bizim için en güzel örnektir. Kutlu Doğum Haftaları o örnekle buluştuğumuz ve onu bir taraftan yoğun bir sevgi ve duygu ile anarken, aynı zamanda da anlamaya çalıştığımız. Hayatımızı onun hayatı karşısında gözlemleyip sorguladığımız ve gözden geçirdiğimiz, kendimizi yenilediğimiz bir fırsat mevsimi oluyor. Bu sene efendimizin hayatına ve onun hayatında ki güzelliklere birlikte yaşama ahlakını seçebilmek, alabilmek gözlemleyebilmek amacıyla bakacağız. Birlikte yaşamanın olmazsa olmalarını yüce nebinin bize nasıl öğrettiğini anlamaya çalışacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.