DSİ’nin Kanalları Taştı, ASKİ Müdahale Etti

DSİ’nin Kanalları Taştı, ASKİ Müdahale Etti

Aydın’da kuvvetli yağış,Efeler'e bağlı Gölcük, Umurlu, İmamköy ve Yılmazköy mahallelerindeki DSİ ve sulama birliğine ait kanallarda şiddetli su taşkınlarına sebep oldu.

Şiddetli yağmur ile birlikte yaşanan su taşkınlarının ardından taşkın yaşanan mahallelere  DSİ’ye ait hiç bir aracın intikal etmemesi dikkat çekti. Aydın merkeze bağlı 4 mahallede yaşanan su taşkınlarına DSİ’nin kanalları da dahil olmak üzere ASKİ Genel Müdürlüğü araç ve ekipleri müdahale etti.

Gölcük, Umurlu, İmamköy ve Yılmazköy’deki  DSİ ve sulama birliğine ait kanalların rutin temizliklerinin yapılmamış olması sebebi ile şiddetli bir şekilde bastıran yağış kanalları tıkayarak taşkınlara sebep oldu. Yılmazköy’ün doğusundan gelen dereninde temizlenmemiş olması sebebi ile dere üzerinde önemli derecede taşkınlar yaşandı.  Kanallarda yaşanan taşkınların yanı sıra Gölcük ve İmamköy mahalleri de su taşkınlarından etkilenirken, şiddetli yağışın ve taşkınların üzerinden 2 saat geçmiş olmasına rağmen söz konusu mahallelerde DSİ’ye ait hiç bir aracının yaşanan taşkınlara olay yerine intikal ederek müdahale etmemesi dikkat çekti.

2-007.jpg

3-002.jpg

4-003.jpg

5.jpg

6-002.jpg

7-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.