DSP Aydın İl Kongresi Yapıldı

DSP Aydın İl Kongresi Yapıldı

Demokratik Sol Partisi (DSP) Aydın İl Teşkilatı 10.Olağan Kongresi yapıldı.Efeler Kültür Merkezi konferans Salonu`nda gerçekleştirilen kongreye DSP Genel Sekreteri Abbas Deniz başkanlık yaptı.

Demokratik Sol Partisi (DSP) Aydın İl Teşkilatı 10.Olağan Kongresi yapıldı.

Efeler Kültür Merkezi konferans Salonu`nda gerçekleştirilen kongreye DSP Genel Sekreteri Abbas Deniz başkanlık yaptı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Mehmet Işık yeniden DSP Aydın il başkanlığına seçildi.

DSP Aydın 10. Olağan İl Kongresine annesi Hatice Aksakal ile katılan Genel Başkan Önder Aksakal yaptığı açılış konuşmasında birlik beraberlik çağrısında bulunarak kongrenin vatana millete hayırlı olması temennisinde bulundu. Genel Başkan Aksakal,” Aydın 10. Olağan İl Kongresi hepimize hayırlı olsun. Son 15 yıldır zor bir görevi üstleniyoruz. Çalışanların haklarının verilmesinden Kıbrıs Barış Harekatına kadar her dönemde Demokrat Sol Partinin (DSP) imzası vardır. Rahmetli Bülent Ecevit gelmiş geçmiş en iyi siyasetçilerinden biridir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı vatanımıza ve milletimize hayırlı olacak şekilde devam edeceğiz” dedi.

15 Temmuz darbe girişimine de değinen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal,” 15 Temmuz gecesi vatanın bölünmez bütünlüğüne ve demokrasisine darbe vurulmak istenmiştir. Ülkesini seven vatan sever halk tarafından engellenmiştir. Ama bir şekilde başkaları siyaseti kullanarak devam ettirmektedir. Devlet gemisi artık karaya oturmuş ülke ayaklar altına alınmak isteniyor. Bu duruma halkı kimsenin düşürmeye hakkı yoktur. Bu durumda felaket tellallığı yapmaya gerek yok herşey açık ve net ‘Kral Çıplak’ diyoruz. Cumhuriyet tarihinde özelleştirme adına neyimiz varsan sattılar. Artık borçlar gırtlağa dayandı. Bu duruma artık dur demek için Demokrat Sol Parti tekrar mecliste söz hakkı almak için çalışmalarını tüm hızıyla yürütmektedir. Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda tekrar yerini alacaktır” diye konuştu.

Aydın DSP İl Başkanlığına tekrar seçilen Mehmet Işık ise,”Mustafa Kemal’ın ilkleri ışığında tam bağımsız Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz. Emperyalizm’e ve onların yerli iş birlikçilerine karşı dimdik durarak onları ülkemizden göndereceğiz. Hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı ana hedefimizdir. Bunları başarabilmek için DSP’yi geliştirmeye ve DSP de mücadelemizi tüm gücüyle devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.