DTO Başkanı Özer’den AP’ye Tepki

DTO Başkanı Özer’den AP’ye Tepki

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, 1915 olayları ile ilgili Avrupa Parlamentosu’nun kararının doğru olmadığını ve tarihin tarihçilere bırakılması gerektiğini söyledi.Denizli Ticaret Odası Başk...

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, 1915 olayları ile ilgili Avrupa Parlamentosu’nun kararının doğru olmadığını ve tarihin tarihçilere bırakılması gerektiğini söyledi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, AP’nin 1915 kararı ile ilgili olarak mesaj yayınladı. Özer, ‘’Bu kararla, varolan tarihi gerçeklere rağmen, tarihimizi adeta yeniden yazmak istemektedirler. Tarihi, tarihçilerin yazması gerekmektedir. Parlamento gibi üst kurumların tarih yazmamaları gerektiğine inanıyoruz. Çünkü bu karar uluslararası boyutta hiçbir hukuk düzenine uyum sağlamamaktadır.Birinci Dünya Savaşı sırasında meydana gelen olaylar, insanlık olarak hepimizin ortak acısıdır. 1915 olaylarının bilimsel bir şekilde incelenmesi tarihçilerin işidir ve ciddi bir incelemeyi gerektirir.

Dolayısıyla AB Parlamentosu’nun aldığı bu karar AB’nin en önem verdiği konu olan ifade ve düşünce özgürlüğüne, kuruluş amaçları arasında gördüğümüz uzlaşı ve barış kültürü temeline ters düşmektedir. Bu sebeple Avrupa Parlamentosunun aldığı bu kararı bizler de Denizli Ticaret Odası olarak kınıyoruz ve bu karardan biran önce dönülmesini istiyoruz’’dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.