Dubai’de 2 Bin Kişiye Türk Balığı Ziyafeti

Dubai’de 2 Bin Kişiye Türk Balığı Ziyafeti

Türkiye su ürünleri ihracatını artırmak için yapılan tanıtım çalışmaları kapsamında Dubai’de 2 bin kişiye balık ziyafeti çekildi.

- Türkiye su ürünleri ihracatını artırmak için yapılan tanıtım çalışmaları kapsamında Dubai’de 2 bin kişiye balık ziyafeti çekildi.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Birleşik Arap Emirlikleri/Dubai’de gerçekleşen Seafex Su Ürünleri Fuarı’na katılım sağladı. Fuar boyunca Sipari Restoran Aşçısı İbrahim Önen’in özel soslarla hazırladığı Türk balıkları 2.000 kişiye ikram edilerek, Türk su ürünlerinin tanıtımı yapıldı. STG’nin Dubai’de yürüttüğü tanıtım çalışmaları meyvesini de vermeye başladı. 2013 yılının Ocak - Ekim döneminde Birleşik Arap Emirlikleri’ne 3,5 milyon dolar olan su ürünleri ihracatımız 3 kat artarak 10 milyon doları aştı.

STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, yaptığı açıklamada; “Dubai gerek nüfus çeşitliliği gerek bulunduğu konum itibariyle su ürünleri sektörü için cazip bir pazar durumunda. Yabancı nüfus yoğunlukta olduğu Birleşmiş Arap Emirlikleri’nde levrek ve çipura, market raflarında ve restaurantlarda kolaylıkla bulunabiliyor. Fuarda Türkiye’den getirdiğimiz aşçımızın pişirdiği levrek ve çipuraları ziyaretçilere tattırma imkanı bulduk ve çok beğenildiğini gördük” dedi.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise, Birleşik Arap Emirlikleri’ne 2013 yılında 3,5 milyon dolar seviyelerinde olan su ürünleri ihracatının 2014 yılında ilk 10 ay sonunda 10 milyon doları bulduğunu, ihracatın artarak devam edeceğini umduğunu ve 2023 ihracat hedefi yolunda Birleşik Arap Emirlikleri ve Ortadoğu pazarının son derece önemli bir pazar olduğunu belirtti.

Seafex fuarında Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, STG Yönetim Kurulu Üyesi Taner Ciğer ile Ege İhracatçı Birlikleri’nden Gökay Çelikli ile Neslihan Ersan bulundu. Ayrıca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yetiştiricilik Daire Başkanı Mustafa Altuğ Atalay da gözlemlerde bulunmak amacıyla STG’nin davetlisi olarak fuara katılım sağladı.

Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ne su ürünleri ihracatı 2013 yılının Ocak - Ekim döneminde 3 milyar 527 milyon dolar seviyesinde iken, 2014 yılının aynı döneminde yüzde 273’lük rekor artışla 9 milyon 791 bin dolara çıktı. İhracatta en büyük dilimi, 7 milyon 249 bin dolar ile çipura alırken, deniz levreği 2 milyon 264 bin dolarlık rakama ulaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.