Dumlupınar Şehitliği’ne ziyaretçi akını

Dumlupınar Şehitliği’ne ziyaretçi akını

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesine ilgi her geçen gün artıyor. Tur şirketleri güzergahlarına, Dumlupınar ilçesinde bulunan Şehitlik ve büyük zaferin kazanıldığı alanları alıyor.Afyon Sandıklı ilçesi Mira...

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesine ilgi her geçen gün artıyor. Tur şirketleri güzergahlarına, Dumlupınar ilçesinde bulunan Şehitlik ve büyük zaferin kazanıldığı alanları alıyor.

Afyon Sandıklı ilçesi Miralay Reşat Bey İlkokulu velileri ve öğrencileri, Dumlupınar Şehitliğine gezi düzenlediler. Veliler ve öğrenciler Alan Kılavuzu Araştırmacı Yazar Habib Akalın ile savaş alanlarını ve şehitlikleri gezdiler. Gezide duygusal anlar yaşandı . Veliler ve öğretmenler teşekkür ederek gezinin vatan kavramını dahada ortaya çıkarttığını belirttiler. Velilerin ve öğrencilerin şehitliklerde dua etmesi gezinin manasının dahada anlaşıldığını gösterdi.

Alan Kılavuzu Araştırmacı Yazar Habib Akalın, yaptığı açıklamada, ’’Son dönemde Dumlupınar İlçesine olan ilginin arttığını ve gezi turları düzenleyen şirketlerin Kurtuluşun başkenti Dumlupınar’ı tercih ettiklerini bunda en büyük etkinin Dumlupınar ilçesinin basında sık sık yer almasıdır. Bizler bıkmadan usanmadan görevimiz gereği gelen tüm misafirlerimize Dumlupınar ilçemizin önemini anlatıyoruz. Elimizden geldiğince görüşmede bulunduğumuz tüm tur şirketlerine Kuruluşun ve kurtuluşun topraklarına davet ediyoruz. Amacımız göç vermeye devam eden Dumlupınar ilçemizin adını tüm dünyaya duyurmak’’ diye konuştu.(YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.