Dumlupınar’a hayran kaldı

Dumlupınar’a hayran kaldı

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde bir Alman vatandaşının Türk bayrağı ve Atatürk heykelinin önünde ’Ne mutlu Türküm diyene’ demesi sosyal medya’da kısa sürede büyük ilgi gördü.Öğrencilerin ve vatandaş...

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde bir Alman vatandaşının Türk bayrağı ve Atatürk heykelinin önünde ’Ne mutlu Türküm diyene’ demesi sosyal medya’da kısa sürede büyük ilgi gördü.

Öğrencilerin ve vatandaşların şehitliği ziyaret edip tarihlerine sahip çıkmalarından çok etkilendiğini belirten Sascha Arms, kendi isteğiyle ’Ne mutlu Türküm diyene’ diye Alan Klavuzu Habib Akalın ile birlikte bağırdı.

Başkomutan Tarihi Milli Parkı Alan Klavuzu Habib Akalın , Dumlupınar ilçesine bağlı Ağaçköy’den Oğuz Arslan ve Hüseyin Arslan’ın Amanya’dan getlen misafirlerine kılavuzluk yaptı. 5 yıldır alan kılavuzu olarak Kocatepe ve Dumlupınar Şehitliklerinde milli mücadeleyi anlatan Habib Akalın 2015 ylından beri Dumlupınar ilk hedef anıtında her gelen kafileye Ordular ilk hedefiniz Akdeniz, ve Ne mutlu Türküm diyene şeklinde toplu olarak çağrılar yaptırıyor. Akalın ’Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri haykırışı ve Ne mutlu Türküm diyene haykırışını bu kez Alman misafir Sascha Arms’a kendi isteğiyle söyletti. Çevirmen Hüseyin Arslan alman misafirin Türk öğrencilerin buraya gelmesi beni çok etkiledi. Tarihinizi yaşatıyorsunuz . Çok etkilendim bu yüzden bende söylemek istiyorum demesi üzerine ilk defa bir Alman vatandaşı Dumlupınar’da Türk bayrağının ve Atatürk heykelinin önünde Ne mutlu Türküm diyene sözünü bağırarak söyledi. Yazdığı iki kitapla Dumlupınar’ı tanıtmaya çalışan Akalın, herkesin bu bölgeyi ziyarete gelmesi gerektiğini, şehitlikleri sahipsiz ve ziyaretsiz bırakılmaması gerekir mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.