Dünya Basını: "Papa Dünyanın En Zengin İnsanı"

Dünya Basını: "Papa Dünyanın En Zengin İnsanı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in bulunduğu makam itibarıyla Papa gibi özel uçak kullanabilmesi gerektiği" açıklaması medyada tartışmalara neden olurken, d...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in bulunduğu makam itibarıyla Papa gibi özel uçak kullanabilmesi gerektiği" açıklaması medyada tartışmalara neden olurken, dünya basınındaki çeşitli haberlerde ise Papa Francis’in dünyanın en zengin insanlarından biri olduğuna vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in bulunduğu makam itibarıyla Papa gibi özel uçak kullanabilmesi gerektiği" açıklamasının ardından medyada konu üzerinde tartışma başlatıldı. Olayın ardından medyada Papa Francis’in mütevaziliğine vurgu yapan haberler sosyal medya başta birçok yayın organında yayılırken, dünya basınında ise, Francis’in dünyanın en zengin insanlarından biri olduğuna vurgu yapıldı.

Papa’nın üzerinden yapılan algı operasyonuyla Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in şahsında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin hedef alındığı düşünülüyor.

Vatikan’ın servetinin tam olarak ne kadar olduğu hiçbir zaman açıklanmayan bir sır. Vatikan’ın yıllık gelirleri bazı kalemlerde açıklanıyor, Papa’nın yaptığı açıklamalar biraz da abartılarak gösteriliyor ancak mal varlığı tam olarak asla açıklanmıyor. Bu tespitler İtalyan medyası başta olmak üzere dünya medyasında da zaman zaman gündeme geliyor. Her yıl gelirleri artan Vatikan’ın şu anda dünyanın en zengin devletlerinden biri olduğu belirtiliyor.

Uluslararası medyaya göre, merkezi Roma’da bulunan İtalya’nın ulusal havayolu şirketi Alitalia’nın tüm uçaklarının Papa’nın emrinde bulunuyor. Papa seyahatlerini kendisine Alitalia’dan tahsis edilen uçaklarla gerçekleştiriyor. Papalığın ne kadar büyük bir ekonomik güce sahip olduğunu ortaya koyan haberlerin başında "Papa, tüm dünyanın en zengin kurumlarından birinin başıdır" başlıklı haber yer alıyor. Haberde normal bir muhasebe sistemine tabi olmadığı için Papa’nın ne kadar zengin olduğu kesin olarak bilinemediği vurgulanıyor.

"VATİKAN MUSSOLİNİ’NİN MİLYONLARINI KULLANARAK GİZLİ BİR SERVET İMPARATORLUĞU KURDU"

Bir başka haberde ise Papa, "dünyanın en zengin adamı" olarak gösteriliyor. Dünyaca ünlü İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, "Vatikan, Mussolini’nin milyonlarını kullanarak gizli bir servet imparatorluğu kurdu."

Katolik kilisesinin dünyanın en büyük finansal gücü olarak yansıtıldığı haberde ise "Bütün kurum, şirket, banka, hükümet veya eyalet bütçelerinden daha büyük malvarlığına sahip" olduğu belirtiliyor.

Papa’ların 85 yıldır özel imal edilen araç kullandıklarını gösteren haberde ise "Papa’ların kullandığı bu özel araca ’popomobile’ denildiği"ne dikkat çekiliyor. Papa’ya ait özel imal edilmiş araçların markaları ve fotoğrafları haberde yer alıyor. Son yıllarda Popemobile’lerin "Mercedes" tarafından özel imal edildiği ve şirket CEO’su tarafından teslim edildiği haberde yer alan bilgiler arasında.

Aynı tür haberlerin bir başka örneğinde ise "Papalığa ait yazlık sarayın olduğu" yansıtılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.