Dünya lezzetlerine yolculuk İzmir Ekonomi’den başlıyor

Dünya lezzetlerine yolculuk İzmir Ekonomi’den başlıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, Türk ve Ege mutfağının en seçkin örneklerini öğrenecek ve dünyaya tanıtacak genç şefleri ve yöneticileri yetiştirmeye hazırlanıyor. İzmi...

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, Türk ve Ege mutfağının en seçkin örneklerini öğrenecek ve dünyaya tanıtacak genç şefleri ve yöneticileri yetiştirmeye hazırlanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesine (İEÜ) giren öğrenciler, ünlü şeflerin öncülüğünde eğitim alacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümde, geleceğin şeflerini belirlemek üzere iki aşamalı yetenek sınavı yapılacak. Ön kayıt için başvuruların başladığı bölümde, son gün 21 Temmuz olarak belirlendi. İlk sınav yazılı olarak 26 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Yazılı sınavın ardından öğrenciler 27 Temmuz’da mülakata alınacak. 50 öğrencinin kabul edileceği bölümden yetişen gençler, Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki mutfaklara dair en ince ayrıntıları öğrenecek. Şef adaylarının 5’i tam burslu, 8’i ise yüzde 50 burslu öğrenim görme imkanına sahip olacak. İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, amaçlarının dünya mutfak kültürüne hakim şef ve şef adayları yetiştirmek olduğunu belirtti. Mezunlarının turizm ve konaklama sektöründe görev alabileceğini kaydeden Öztürk, ayrıca Fransa’nın Lyon kentinde Michelin yıldızlı restoranlarda her yıl başarılı öğrencilerin staj yapma olanağının olduğunu bildirdi. Mutfağın günümüzde sanatsal bir mesleğe dönüştüğünü vurgulayan Öztürk, şunları söyledi:

“Hedefimiz, mutfak sanatları alanında gerekli teorik ve pratik bilgilerle donanmış şeflerin veya yöneticilerinin yetiştirilmesini sağlamak. Dört yıllık eğitimin ilk iki yılında işletmecilik ve yönetim ağırlıklı dersler veriyoruz. Öğrencilerimiz, konaklama endüstrisine yönelik dersler alarak sektörel bilgi sahibi oluyor. Eğitimin üçüncü ve dördüncü yıllarında öğrencilerimiz tamamen pratiğe yönlendiriliyor. Bu dönemde öğrenciler, mutfak sanatlarının teorik altyapısının yanı sıra, dünyanın ünlü mutfaklarını da uygulamalı olarak öğreniyor.”

Öğrencilerin, uluslararası boyuttaki işbirlikleriyle Michelin yıldızlarına sahip restoranlarda staj yaptığını belirten Öztürk, öğrencilerin de Türk mutfağını dünyaya taşıdığını aktardı. Öztürk, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümüne YGS’nin herhangi bir puan türünden en az 150 ve daha fazla ham puana sahip olan adayların ön kayıt yaptırabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.