Dünya şampiyonu Arslan, gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti

Dünya şampiyonu Arslan, gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Cengiz Arslan hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyon...

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Cengiz Arslan hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.

23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Cengiz Arslan hedefini olimpiyat şampiyonluğu olarak belirledi. Arslan, ilk defa bu yıl U23’te güreştiğini ve şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Avrupa’da final yaptım. Ama ikinci olmuştum. Burada ise altın madalya kazandım. Aslında takım olarak başarılı olabilecek, madalya alabilecek arkadaşlarımız da vardı. Ama son saniyelerde mağlup oldular. Yinede burada 5 madalya kazandık. Hedefim ise olimpiyat şampiyonu olmak” dedi.

"Güreşçilerimiz büyük başarı elde etti"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise yaptığı açıklamada takım olarak 1 altın, 1 gümüş 2 bronz toplam 4 madalya ve 85 puanla dünya üçüncüsü olduklarını, bunun da büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Grekoromen güreşçilerimiz çok büyük mücadele verdiler. Birkaç talihsizliğimiz oldu. Burhan Akbudak ve Ali Cengiz gibi sporculardan da şampiyonluk bekliyorduk ama madalya alamadılar. Yine de her şeye rağmen güreşçilerimiz burada büyük bir başarı elde ettiler. Takım halinde üçüncü oldular. Cengiz Arslan da altın madalya alarak bu başarıyı taçlandırdı. Kendisini tüm teknik ekibi ve burada canla başla mücadele eden sporcularımızı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Gerek 2 hafta önce Macaristan’da gerekse buradaki başarılara baktığımız zaman doğru yolda olduğumuzu görüyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.