Dünya Üniversiteleri Kıbrıs’ta ‘Demokrasi’ İçin Toplanacak

Dünya Üniversiteleri Kıbrıs’ta ‘Demokrasi’ İçin Toplanacak

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (UIC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Kıbrıs’ta dünya üniversitelerinin ‘demokrasi’ için toplanacağını söyledi.Konuyla ilgili açıklamalarda bulu...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (UIC) Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Kıbrıs’ta dünya üniversitelerinin ‘demokrasi’ için toplanacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Azizoğlu, konseylerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefke Avrupa Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak toplantıda coğrafyamızda cereyan eden anti demokratik rejim ve sistemler ile terörist yapılanma ve eylemlerin ele alınacağını söyledi. Lefke’de 21-25 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek ‘Coğrafyamızın Küresel Demokratikselleşmesinde Üniversitelerin Öncü Rolü’ Çalıştayı’na 100 üye üniversite rektörünün katılacağını kaydeden Azizoğlu, “29 ülkeden 150 üniversite rektörünün üye olduğu 39 rektörün kurullarında aktif görev aldığı Uluslararası Üniversiteler konseyinin kuruluş amacı olan coğrafyamızda ki tüm ülke ve ulusların evrensel demokratik hak ve özgürlüklere yükseltilmesi ile birlikte akademik sisteminin de batı standartlarına ulaşmasını sağlamaktır” dedi.

Bu çerçevede kuruluş aşamasından itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinin tüm gezegenimiz de tanınmasına ve öğrenci istihdamını da hedefleyen IUC Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uluslar arası birçok çalıştay yapmış yüzlerce rektör ve devlet erkanıyla bu çalıştayları gerçekleştirdiğini belirten Azizoğlu, “Yine aynı amaçla yılda üç defa farklı ülkelerde yapılan Uluslararası Üniversiteler konseyi toplantılarına KKTC üniversitelerinin değerli rektörlerinin katılımları sağlanmış ve birçok uluslar arası üniversiteler ile akademik protokoller yapılarak üniversitelerimizin uluslararasılaşmasına katkı sağlanmıştır. Bu çalıştay KKTC’ye akademik ekonomik ve diplomatik tanınmasına da büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

“Yalan, iftira ve entrikalarla dolu tüm kampanyalara rağmen ustaca hazırlanan propagandaların boyutu ne olursa olsun çok açık ve net olan: Müslüman ulusların hiçbir kıta ya da ulusa emperyalist baskı ve uygulaması olmamış, hiçbir şekilde Batı’yı istila etmeyi düşünmemektedirler” diyen Azizoğlu, “Emperyalizmin zulmüne karşı direnebilmek maddi, manevi ve zihinlerini bile tehdit eden saldırılardan korunmak için yapabildikleri sadece savunma amaç ile çabaları vardır. Sözde din adına savaştıklarını savunan Saldırganların kurban pozları takınmaları ise, yüce İslam dinine hakaret, vicdansızlık ve tuhaflıktır. Müslüman entelektüel insanların hiç biri asla batılılara veya başka hiçbir dinin ya da ırkın, kültür, değer ve kavramın düşmanı olmaz. İnançları gereği olamaz da. Bizler dili kelam eli kalem tutan insanlar sadece bizlere kutsal emanetler olan inançlarımız ile değerler, kavramlar ve kültürlerimizi korumak asimile olma çaba ve projelerine karşı reaksiyon gösterme evrensel aynı zamanda, uygar, çağdaş ve medeni çözümler üretmek için bu çalıştayımız önemli bir yol haritası olacaktır” ifadelerini kullandı:

“Coğrafyamızda vuku bulan terör eylem ve yapılanmaları bu coğrafyadaki hiçbir ülke ve ulusa hiçbir etnik yapı, din ve mezhebe hizmet etmemektedir” diyen Azizoğlu, şunları kaydetti:

“Sadece emperyalizmin sınırsız ve doyumsuz kazanımlarına coğrafyamızı ve tüm dünyayı mahkûm etmektedir. Bu nedenlerle gezegenimizin tüm geleceğini etkileyen coğrafyamızdaki değişim ve dönüşümlerin öncülüğünü politikacılardan önce akademisyen ve entelektüeller ile tüm sivil toplum örgütlerinin yapması, fikir ve düşünce üretmesi coğrafyamız ve gezegenimizin barış ve yaşanılır bir dünya haline getirilmesine katkı sunması gerekir. Hemen, hemen tüm dünyada toplumların başat sorunları hayat standardı ekonomi ve eğitim iken özellikle İslam coğrafyasında başat sorun güvenlik ve gelecek kaygısıdır. Çalıştayımıza katılacak çeşitli kıta ve ülkelerden rektörler ve konuları ile ilgili bakanlarla tüm bu sorunlar ele alınacak ve sonuç bildirgesi yayınlanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.