Dünya Yaşlılık Derneği, Nazillili Yaşlıları Unutmadı

Dünya Yaşlılık Derneği, Nazillili Yaşlıları Unutmadı

Dünya’da ve Türkiye’de ‘Yılın Derneği’ seçilen Dünya Yaşlılık Derneği, Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan yaşlılarla bir araya geldi.Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar, Türkiye’ni en yaşlı insa...

Dünya’da ve Türkiye’de ‘Yılın Derneği’ seçilen Dünya Yaşlılık Derneği, Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan yaşlılarla bir araya geldi.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar, Türkiye’ni en yaşlı insanlarının bulunduğu Nazilli’ye gelerek yaşlılarla ve Alzheimer Merkezi sakinleriyle sohbet etti.

Dernek Başkanı Umut Çınar, yaşlı gençlere farkındalık yapmak için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Kendisinin ne sihirbaz ne de illüzyonist olduğunu ifade eden Çınar; “Dünya genelinde bu lakabı almamın tek sebebi Yaşlılığa bambaşka gözlerden bakmamdır. Sloganımız ‘Yaşlılık ikinci çocukluk yaşamıdır, Farkı Yaşanmışlıklardır’ diyoruz. Dünyada yaşlılıkla ilgili kurum ve kuruluşlarda ki en genç başkanım. Hayatımı çocuk, engelli ve yaşlılara adadım. Uluslararası alanlarda yapmış olduğumuz birçok faaliyetlerle de bunu perçinledim. Dünya Yaşlılık Derneği olarak; biz yaşlı yerine ‘genç büyükler’ demeyi tercih ediyoruz. Çünkü genç olmak dinamik düşünmekle başlar. Yaş almış olmak aynı zamanda süzülmüş bilginin, yaratıcılığın, muhakeme yeteneğinin de büyüdüğünü, geliştiğini gösterir. Biz bilinçli bir şekilde sosyal sorumluluk anlayışından yola çıkarak, 2011 yılında kurulan ve sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelip ulusal ve uluslararası düzeyde halkı bilinçlendirmek gayretinde olmayı hedefledik” dedi.

NAZİLLİ MODELİNİ YAYACAĞIZ

Genç büyüklerin yaşam kalitesini artırırken topluma ve kendilerine faydalı, mutlu bireyler olmalarına yönelik çalışmalar yapmak hedeflerinin arasında olduğu ve bunu da başardıklarını kaydeden Çınar; “Dünya Yaşlılık Derneği olarak, genç büyüklerimize ‘Yeni Bir Umut’ olmak için hareket ediyoruz. Özellikle de bunu yaparken Dünya da farkındalık yaratan ege bölgesi ve Uzun Yaşamla bağdaşan Nazilli bölgesinde çok ciddi çalışmalar ve incelemelerde bulunduk. DÜNYADER Uzun Yaşam ve İleri Yaş Araştırma Komisyonu Proje Grubu Başkanı Engin Tulumbacı ile başlattığımız çalışmalarla ‘Nazilli modelini’ tüm dünyaya anlattık. Dünyanın en önemli Marka Zirvesini 2016 senesinde; Las Vegas’ta ’Dünya Markalar Zirvesi’ adı altında gerçekleştireceğiz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Markalar Derneği iş birlikteliği ile ülkemizi, sağlık turizmi başta olmak üzere savunma sanayi ve enerji sektöründe Dünyada söz sahibi yapmak için elimizden geleni yaptık, yapacağız da” diye konuştu.

‘SÖZ SAHİBİ YAPACAĞIZ’

Hayatını çocuk, engelli ve yaşlılara adayan Çınar; aynı zamanda ‘Huzurevleri’ yerine ‘Yaşam evleri’ ve bakımevleri konseptini ülkemizde yaygınlaştırırken, yaşlı kreşleri başta olmak üzere birçok alanda yenilikleri ülkeye kazandırdıklarını ve İstanbul başta olmak üzere, Ankara, İzmir, Antalya ve marka olma yolunda hareket eden Nazilli ile Kazan gibi yerleri Dünya da söz sahibi etmek için koşturduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.