Dünyanın bütün çiçekleri…

Bazen öğretmenli yaptığım günler filim şeridi gibi gözlerimin önünde canlanır. Büyük, küçük, sevgi saygı, şefkat, merhamet, dostluk, iyilik, arkadaşlık, yardımlaşma ve fedakârlık dolu yıllar gelir aklıma.

Soğuk kış günlerinde köy öğretmenleri aklıma düşer mesela… Öğrencilerim üşümesin diye, sobaya odun, çalı, çırpı toplayan fedakâr öğretmenler...

Anadolu'nun en ücra köşelerine, karanlıklara ışık saçan yıldızlar, aynı zamanda sınıfın duvarlarını badana eden, sırasını, kapısını, tuvaletin musluklarını tamir eden ustalardır. Okullar açılmadan önce, bayram hazırlığı yapar gibi, okulu pırıl pırıl, tertemiz eğitime hazırlayan fedakâr, meslek sevdalı güzel insanlar.

İlk öğretmenlik ataması Batman Kozlu Lisesine yapıldığında, sevinç ve gururla “Türk Bayrağının dalgalandığı her yer vatanımdır, seve seve her yerde görev yaparım” diyen, mesleğine aşık Aybüke öğretmen...

Kendini, öğrencilerine adayan Necmettin öğretmen... Bursa Eğitim Enstitüsünden okul arkadaşım Rahmetli Metin Özcan, Çineli hemşerimiz Rahmetli Şenol Akar ve daha niceleri...

“Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz”  ayet-i kerimesinin muhatabı şehit öğretmenlerimiz, bir kutsal mesleği yaparken şehit oldular. Ruhları şad olsun! Eserleriniz ile aziz hatıralarımızda yaşıyorsunuz. Sizleri unutmayacağız. Ne yaparsak yapalım, gene sizlerin hakkını asla ödeyemeyiz.

Köy öğretmeni Şefik Sınığ'ın son sözlerinde dediği gibi; “Bana çiçek getirin, dünyanın bütün çiçeklerini buraya getirin!” diyen, sevgi, şefkat, merhamet dolu mangal gibi yüreklersiniz siz!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Öğretmenler yeni nesi sizlerin eseri olacaktır” sözünün gereği cehaletle savaşan, ilim peşinde koşan, irfanı ile coşan, hizmet aşkıyla yanıp tutuşan, mazide dolaşan, çağlar aşan, medeniyetle yarışan insanlarsınız siz!

Bizim şahsiyet hamurunu yoğuran, bize vatan, bayrak, millet sevgisi veren, Cumhuriyet ve Atatürk sevdalı öğretmenlerim, sizleri çok çok özledim.

Bu yılki 24 Kasım Öğretmenler Günü buruk geçti. Bir hüzün var içimde. Bütün öğretmenlerin ve öğrencilerin yüreğini yakan bir hüzün var. Covid.19 salgını nedeniyle tüm okullarımızda ders zili sınırlı çalıyor. O cıvıl cıvıl eğitim yapan okullarımız, ıssız, sessiz, neşesiz…

Tüm öğretmenlerimiz gibi bizler de okullarımızın cıvıl cıvıl olduğu o eski günlere kavuşacağımız günleri özlemle bekliyoruz.

Kalın sağlıcakla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum