Dünyanın en güzel kentlerinden biri İstanbul

Dünyanın en güzel kentlerinden biri İstanbul

Dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İstanbul, çok sayıda tarihi ve turistik mekanıyla her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Camileri, kiliseleri ve sarayları adeta tarihi bugüne taşıyan İstanbul benzersiz deneyimler yaşamanızı sağlıyor. Taksim ve Tarihi Yarımada yerli ve yabancı turistler tarafından en sık ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Beyoğlu’na bağlı olan Taksim, İstanbul’un en dinamik ve kalabalık yerlerinden biri. 24 saat yaşayan bir semt olan Taksim; kozmopolit yapısı, popüler kafe ve restoranları, turistik yerleri ve gece hayatı ile öne çıkıyor. Geçmişi ve bugünü birleştiren İstiklal Caddesi bölgenin en popüler noktalarından birini oluşturuyor. Taksim Meydanı’na çok yakın bir konumda bulunan İstiklal Caddesi’nde Fransız Sokağı, Pera Müzesi, Çiçek Pasajı ve Madame Tussauds Balmumu Müzesi mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.

Tarihi Yarımada ise tarihi dokusu ile İstanbul’un en turistik noktalarından birini oluşturuyor. Yarımadada bulunan Sultanahmet Meydanı, İstanbul’un en çok ziyaret edilen tarihi yerlerinin başında geliyor. Roma, Osmanlı, Bizans ve Helenistik kültürün izlerini burada bulunan çok sayıda tarihi yapıda görmek mümkün. UNESCO Dünya Tarih Mirası Listesi’ne de giren meydanda Ayasofya, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Dikilitaş ve Yılanlı Sütun gibi mutlaka görülmesi gereken yapılar bulunuyor. İstanbul’un yüzlerce yıllık geçmişine tanıklık edebileceğiniz bölgede, koruluk içindeki Topkapı Sarayı’nda Osmanlı döneminin tüm ihtişamını görebilirsiniz. Tarihin canlı tanığı olan Ayasofya Müzesi’nin karşısında ise Sultanahmet Camii yer alıyor. Sultanahmet Camii de eşsiz mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

AccorHotels, İstanbul’un tarihi ve turistik noktalarına yakın otelleri ve kaliteli hizmet anlayışı ile seyahatlerinizi pek çok yönden anlamlı kılıyor.AccorHotels bünyesinde faaliyet gösteren Novotel Zeytinburnu, konumu ve İstanbul’un tarihi lokasyonlarına sağladığı ücretsiz ulaşım imkanıyla keyfinize keyif katacağınız bir otel. Şık ve kaliteli mobilyalarla döşenen odalarda deniz manzarası mevcut. Yerel ürünlerin kullanıldığı mutfakta misafirlerin sağlığı ve damak tadı düşünülerek Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetler sunuluyor. Novotel Zeytinburnu, İstanbul’a iş ziyareti ya da gezmek üzere gelenler için lokasyonunun yanı sıra birbirinden farklı imkanlara sahip. Spor salonu, yüzme havuzu, masaj odası ve saunası bulunan otel, misafirlerini mutlu etmek için bekliyor. Tüm odaları klimalı olan otelde özel aracı ile gelecek olanlar için otopark hizmeti de bulunuyor. Sağlık merkezi, restoran, minibar, kahvaltı salonu ve oda servisi imkanları oteli tam bir yaşam alanı haline getiriyor. Yenilikçi ve modern tasarımıyla dikkat çeken oteldeki Nov’ist Bar’da ise en sevdiğiniz atıştırmalıkları yiyerek spor müsabakalarını izleyebilirsiniz. 12 adet toplantı salonuyla organizasyonlara hizmet veren otelde ziyaretçilerin kullanımına açık bilgisayarlar mevcut. Farklı dilleri bilen çalışanlar misafirleri için profesyonel hizmet veriyor. Bir dünya markası olan AccorHotels’in bünyesindeki Novotel Zeytinburnu; CNREXPO Fuar Merkezi, Sultanahmet Camii ve Ayasofya’ya 10 km, Taksim Meydanı’na 15 km, Avrasya Tüneli’ne 5 km uzaklıkta bulunuyor. Otelden İstanbul Havalimanı’na ise ortalama 1 saatlik sürede ulaşabilirsiniz. AccorHotels bünyesinde faydalanabileceğiniz kaliteli hizmetler ile İstanbul seyahatinizi unutulmaz bir deneyime dönüştürebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.