Dünyanın En Ünlü Ortopedistleri İzmire Geliyor

Dünyanın En Ünlü Ortopedistleri İzmir'e Geliyor

Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği’nin (TUSYAD) 12. Kongresi konuya ilişkin dünyanın önde gelen otoritelerini 23-27 Eylül 2014 tarihlerinde İzmir’de bir araya getiriyor.

- Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği’nin (TUSYAD) 12. Kongresi konuya ilişkin dünyanın önde gelen otoritelerini 23-27 Eylül 2014 tarihlerinde İzmir’de bir araya getiriyor. 18 ülkeden 550 uzmanın katılacağı ve ulusal platformda alanındaki en büyük ve prestijli kongresi olarak kabul edilen bu kongre, 24 Eylül Çarşamba günü, Kaya İzmir & Convention ’da başlıyor.

1991 yılından bu yana 2 yılda bir düzenlenmekte olan kongreye İzmir üçüncü kez ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği’nin 12. Kongresi yurtiçi ve yurtdışından üst düzey bir eğitici grubunu biraraya getiriyor. Grupta bilim insanlarının arasında uluslararası ana derneklerde görevli olan eğiticiler de bulunacak.

Kongre Başkanlığı ve Dernek Başkanlığı Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji A.B. Dalında görev yapan Prof. Dr. Halit Pınar, Genel Sekreterliği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji A.B. Dalında görev yapan Prof. Dr. Emin Taşkıran tarafından yürütülen ve büyük ilgi gören kongreye, aralarında Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, İngiltere, İsveç, Japonya, Katar, Kıbrıs, Mısır, Norveç, Polonya, Tayland ve Yunanistan’ın bulunduğu 18 ülkeden 550 ortopedi uzmanı hekimler ve fizyoterapistler katılıyor. 190 bilimsel sunumun yanısıra 13 kurs, 10 panel, 7 interaktif panel, 2 tartışmalı oturum ve 35 konferansın yapılacağı kongrede, spor yaralanmaları, artroskopi ve diz cerrahisi konularıyla ilgili son bilimsel gelişmeler ele alınacak,ve güncel bilgiler sunulacak. Uluslararası platformda tanınmış 14 ortopedik cerrah yurtdışından katılarak, katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktaracak.

Kongre programı 24 Eylül Çarşamba günü TUSYAD Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Halit Pınar ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Sait Ada, TUSYAD Kurucu Başkanı Prof. Dr. Veli Lök ve kongrenin Onursal Başkanları Prof. Dr. Philippe Neyret ve Prof. Dr. Bülent Alparslan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak. Kongrenin birinci günü sonunda kongre otelinde 21.Peron Orkestrası eşliğinde hoşgeldiniz kokteyli verilecek ve 27 Eylül Cumartesi günü, kapanış ve ödül törenin ardından kongre sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.