Dursun Özbek: "Spor akademilerine ihtiyacımız var"

Dursun Özbek: "Spor akademilerine ihtiyacımız var"

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Altınbaş Üniversitesi Diş Hastanesi ile Diş Sağlığı Protokolü imzalamak için üniversitede öğrencilerle bir araya geldi. Özellikle Mütevelli Heyeti Başkanı...

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Altınbaş Üniversitesi Diş Hastanesi ile Diş Sağlığı Protokolü imzalamak için üniversitede öğrencilerle bir araya geldi. Özellikle Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş’a spor akademisi kurulmasıyla ilgili ricada bulunan Dursun Özbek, "Türkiye’nin spor akademilerine ihtiyacı var" dedi.

Galatarasay Spor Kulübü ve Altınbaş Üniversitesi arasında ağız ve diş sağlığı konusuna dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak adına Diş Sağlığı Protokolü’ne imza atıldı. Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan ve Dursun Özbek tarafından imzalanan protokolün imza törenine üniversitenin mütevelli heyeti üyeleri ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Öncesinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin ile bir söyleşi yapan Özbek öğrencilere hem tavsiyelerde bulundu hem de öğrenciler tarafından merak edilen soruları yanıtladı. Pazar günü Fenerbahçe ile oynanacak olan derbi hakkındaki sorulara cevap vermekten ısrarla kaçınan Özbek "Galatasaray ve Fenerbahçe 100 yıldır oynuyor, bir 100 yıl daha oynayacaktır. Akışına bırakalım" dedi.

"Spor akademileri Türkiye’nin ihtiyacı olan hususlardan"

Dursun Özbek ayrıca söyleşi öncesi, üniversitelerin spor akademisi açması gerektiğine dikkat çekerek, "Spor kulüplerinin üniversiteler ile işbirliği yapması iki taraf için hem enerji hem de fayda sağlıyor. Dolayısıyla Altınbaş Üniversitesi’ne Galatasaray Kulübü olarak teşekkür ediyorum. Bizler aramızda hem taraftarlarımıza, hem de sporcular ve yönetime yönelik bir hizmet akdi yaptık. Ayrıca bugün üniversite bünyesinde bulunan Galatasaraylı öğrencilerin karşılaması bizi çok mutlu etti. Üniversite olarak gelişen ve yeni kampüsler açan Ali Altınbaş’a da bir spor akademisi kurulması adına ricada bulundum. Çünkü bu Türkiye’nin ihtiyacı olan hususlardan bir tanesi. Vakıf üniversitelerinin içinde spor akademileri çok güzel olacaktır" şeklinde konuştu.

"Amaç ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek"

Altınbaş Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Prof. Dr. Hakkı Sunay ise yapılacak olan protokolle ilgili olarak, "Bu anlaşmayı sadece Galatasaray ile değil, ağız ve diş sağlığı konusunu ön plana çıkararak farkındalığı arttırmak amaçlı bütün spor kulüpleriyle yapacağız. İlk anlaşmamız da bugün Galatasaray Kulübü ile oldu. Sporcularımızın rol model olmaları sebebiyle ağız ve diş sağlığının daha bilinçli bir şekilde anlaşılmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.