Duyarlar: "İşsizlikte Olumsuz Tablo Geçici"

Duyarlar: "İşsizlikte Olumsuz Tablo Geçici"

TÜİK’in açıkladığı işsizlik istatistiklerini değerlendiren Eleman.net CEO’su Gökhan Duyarlar, 2017’nin ilk çeyreğinin olumlu bir seyir izleyeceğine ve bu olumsuz tablonun geçici olduğuna inandıklarını...

TÜİK’in açıkladığı işsizlik istatistiklerini değerlendiren Eleman.net CEO’su Gökhan Duyarlar, 2017’nin ilk çeyreğinin olumlu bir seyir izleyeceğine ve bu olumsuz tablonun geçici olduğuna inandıklarını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2016 yılı Kasım ayı işgücü istatistiklerine göre, işsizlik oranı ise 1,6 puanlık artış ile yüzde 12,1 seviyesinde gerçekleşti. Açıklanan rakamları değerlendiren Eleman.net CEO’su Gökhan Duyarlar, 2017’nin ilk çeyreğinin olumlu bir seyir izleyeceğine ve bu olumsuz tablonun geçici olduğuna inandıklarını belirtti.

"Tekstil sektöründe istihdamda artış söz konusu"

Rakamları yorumlarken bunların üç ay öncesine ilişkin veriler olduğunu unutmamak gerektiğini söyleyen Duyarlar, "Aynı dönemde, istihdam edilenlerin sayısı önceki yılın aynı dönemine göre 391 bin kişi artarak 27 milyon 67 bin kişi olurken, istihdam oranında değişim görülmedi ve yüzde 45,8 olarak gerçekleşti. Eleman.net olarak şu an güncel verilerimizi incelediğimizde, daha olumlu bir tablo görüyoruz. Özellikle tekstil sektöründeki istihdamda önemli bir artış söz konusu" diye konuştu.

2016’nın Kasım ve Aralık aylarında iş ilanı sayısında düşüş görüldüğünü söyleyen Duyarlar, "Ocak ayı ile birlikte ilan sayısı tekrar yükselmeye başladı ve şu an yüzde 10’luk bir artış mevcut. Geçtiğimiz günlerde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında birbiri ardında hayata geçirilecek projelerin de etkisi ile 2017’nin ilk çeyreğinin olumlu bir seyir izleyeceğine ve bu olumsuz tablonun geçici olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.