(Düzeltme) Uşak’ta Milli İttifak Ve Cumhurbaşkanı’nın Programı Çakıştı

(Düzeltme) Uşak’ta Milli İttifak Ve Cumhurbaşkanı’nın Programı Çakıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mayıs Çarşamba günü Uşak’ta yapacağı toplu açılış töreniyle, aynı gün Saadet Partisi ve BBP’nin "Milli İttifak" mitingi çakıştı.Konuyla ilgili olarak Saadet Pa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mayıs Çarşamba günü Uşak’ta yapacağı toplu açılış töreniyle, aynı gün Saadet Partisi ve BBP’nin "Milli İttifak" mitingi çakıştı.

Konuyla ilgili olarak Saadet Parti Uşak İl Başkanı Yunuz Acar basın açıklamasında bulunarak şunları belirtti; “Yetkili yönetim kurulu üyemiz 11 Mayıs öncesi Uşak Valiliği’ne giderek; Miting yapmak istediğimizi, 27 Mayıs 2015 Çarşamba gününün müsait olup olmadığını sormuş onlar da, şu anda müracaatın olmadığını, ama ilk müracaat edene verilebileceğini söylemişler. Yönetimimiz tarih hususunda Genel Merkez’imizle de mutabık kalarak, mitingle ilgili her türlü evrakı hazırladıktan sonra her zaman olduğu gibi Uşak Valiliği’ne müracaat ederek; 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü 17:00-21:00 saatleri arasında hükümet binası önündeki Kent Meydanında miting yapmak istediğimizi 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü bildirmiştir. Vermiş olduğumuz dilekçe ve belgeler, Yönetim Kurulu Üyemizin o gün için başka miting müracaatının olup olmadığını sorduğunda; Başka müracaatın olmadığı, ilk olarak bizim müracaat ettiğimizi ve hakkın ilk müracaat edenin olduğu söylenmiştir. Bu söz üzerine Saadet Partisi İl Yönetimi olarak hazırlıklara başladık. 50 bin adet el ilanı bastırarak Merkez İlçe başta olmak üzere Eşme, Ulubey, Karahallı, Sivaslı, Banaz ilçelerinin şehir merkezlerinin ve köylerin bir kısmına; Adaylarımızın ekipleriyle, köylere arabalar çıkararak gençlerimizle, kapı kapı dolaşan kadın kollarımızla dağıtarak ,halkımızı 27 mayısta Uşak Kent Meydanı’nda yapacağımız miting şölenine davet ettik.

Genel Merkezimiz, iki Genel Başkan’ımızın Sayın Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Sayın Mustafa Destici’nin de mitinge katılacaklarını, bunun için hazırladıkları programı, miting alanının keşfi için gelen elemanları, mitingde kullanılacak çuval çuval bayrakları gönderdi. Yine Genel Merkez mitingi haber vermek üzere şehrimizdeki ilan ve reklam tabelalarından bir kısmını Genel Başkanların posterlerini asmak için kiraladı. 11 Mayıs’ta yapmış olduğumuz müracaatın durumunu sormak için, sorumlu yönetim kurulu üyemiz valiliğe gittiğinde; O gün, yani 18 Mayıs Pazartesi günü valilikçe alınan bir kararla, 27 Mayıs Çarşamba gününün “Toplu Açılış Töreni” yapmak ve sonrasında “halka hitap” etmek üzere Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a tahsis edildiğini, dolayısıyla Saadet Partisi olarak 27 Mayis’ta miting yapmamızın mümkün olmadığını söylemişler. Yönetim Kurulu Üyemiz de bunu yazılı olarak istemiş ve bu karar yazılı olarak alınmıştır. Tabi ki biz durumu Genel Merkez’imize bildirerek ne yapmamız gerektiğini ve daha sonraki günlerde miting yapma imkanımızın olup olmadığını sorduk. Genel Başkanların başka müsait günlerinin olmadığını ve durumun düzeltilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na müracaat edileceğini bildirdiler. YSK’a müracaat, bazı Ak Partili yetkilileri de rahatsız etmiş olmalı ki “Bir Ortak Yol Bulun” diyenler oldu ve 21 Mayıs Perşembe günü Valilik’ten bizi çağırdılar. Sayın Valimiz bazı izahlardan sonra bize yardımcı olmak amacıyla 27 Mayıs Çarşamba günü saat 17:30’dan itibaren “İstasyon Meydanında” veya “Anıt Önü Miting Alanında” miting yapabileceğimizi bir yazıyla bildirdiler. Takdir edersiniz ki bir miting alanının hazırlanması (platformun kurulması, Bayrakların asılması) en az 3-4 saatlik bir zaman ister. 17:30’da teslim alınacak bir alan için bu mitingin yapılmasının mümkün olmadığı aşikardır. Gösterilen bu yer ve zaman, sorumlulara bir kaçamak, bir sığınma, bir mazeret zeminidir.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.