Düzenli Bahçeler İçin Bahçıvan İş İlanları

Düzenli Bahçeler İçin Bahçıvan İş İlanları

Park, bahçe ve yeşil alanların düzenlenmesi ve temizliğinden sorumlu olan bahçıvanlar, bitki yetiştiriciliği konusunda uzmanlığa sahiptir.

Çiçek, ağaç ve sebze yetiştiriciliğinde uzmanlığa sahip bahçıvanlar, çalıştıkları firmanın isteklerine göre bahçe ve yeşil alanları düzenler. Site yöneticileri, kamu kurumları ve şirketlerin açtığı bahçıvan iş ilanları tam ve yarı zamanlı çalışma olanağı sağlar. Çalışan kurumun isteklerine bahçıvanlar yabancı otları temizler, çimleri biçer ve görsellik için çiçek yetiştirir. Fiziksel gücün ön plana çıktığı bu meslek dalında aynı zamanda ağaçları budamak, gerekli durumlarda ilaçlama yapmak ve sulamak sorumluluklar arasındadır. Açık pozisyonlara başvuru yapmak isteyen adayların doğayı sevmesi, toprak ile ilgilenmekten hoşlanması ve bitki yetiştirme konusunda bilgi sahibi olması gerekir. İşveren firmalar adaylar belirli bir deneyim veya sertifika talebinde bulunabilir.

Bahçıvanların Nasıl Çalışır?

Bahçıvan olarak çalışmak isteyen adayların doğayı sevmeleri, toprakla vakit geçirmekten onunla ilgilenmekten hoşlanmaları gerekir. Görev alınan alandaki toprağın özelliklerini bilmeleri ve bölgede yetişecek bitki türlerini tanıması gerekir. İşverenlerin istekleri doğrultusunda bahçede süs bitkisi ve sebzeler yetiştirmek bahçıvanların sorumluluğundadır. Sorumlu olunan alanın temizliği ve bitkilerin bakımı ile ilgilenen bahçıvanlar aynı zamanda yabani otları temizler. Bahçeli ev sahipleri bahçelerinin düzenlenmesi için bahçıvan ilanları yayınlar. İşverenler, bahçıvan adaylarının yatılı olarak çalışmasını isteyebilir. Yatılı bahçıvan adaylarında sunulan müştemilat ve lojman gibi kalacak yer imkanları ilan detaylarında belirtilir. Bahçıvan adayları başvuru yapmadan önce ilanlarda belirtilen gündüzlü ve yatılı kriterlere göre seçimler yapabilir. 

Kimler Bahçıvan Olabilir?

Günümüzde birçok alanda bahçıvan alımı yapılır. İşveren firmalar, bahçıvan adaylarının belirli bir eğitime ve tecrübeye sahip olmasını isteyebilir. Bahçıvan olmak için çeşitli eğitim programlarına katılabilirsiniz. Bahçe bakımı, sebze ve süs bitkileri yetiştiriciliği, sulama teknikleri ve dikim gibi konuları ele alan eğitimlere katılan adaylar bahçıvan unvanına sahip olabilir. Uzun süre fiziksel anlamda çalışma gerektiren bahçıvanlık mesleğine başvuru yapacak adayların fiziksel bir engellerinin bulunmaması gerekir. Bahçıvanlık mesleği için bazı ilanlarda özel şartlar bulunabilir. Yayınlanan ilanlarda bulunan deneyim bilgisi, eğitimi bilgisi ve yaş özellikleri işverenler tarafından belirtilebilir. Ayrıca, çalışma şartları gündüzlü ve yatılı olarak seçilebilir.

garden-2179095-960-720.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.