Ebeveynlere TEOG uyarısı

Ebeveynlere TEOG uyarısı

Aileleri TEOG sınavı öncesinde uyaran Rehberlik Öğretmeni Hande Karakol, "Çocuklarınızın üzerinde sınav başarısı için bir baskı oluşturmayın. Öğrencinin yaşadığı stres sınav başarısını etkiler" dedi.1...

Aileleri TEOG sınavı öncesinde uyaran Rehberlik Öğretmeni Hande Karakol, "Çocuklarınızın üzerinde sınav başarısı için bir baskı oluşturmayın. Öğrencinin yaşadığı stres sınav başarısını etkiler" dedi.

1 milyonun üzerinde ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin iyi bir liseye girmek için katıldığı ikinci dönem TEOG ortak sınavlarının ilk gün oturumları sona erdi. Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (İzmir Sağlık Koleji) Rehberlik öğretmenleri Hande Karakol ve Hatice Soydoğan, TEOG sınavına girecek öğrencilere ve velilerine önemli uyarı ve hatırlatmalarda bulundu. TEOG’un öğrencilerin geleceğinde önemli bir basamak olduğunu belirten Hande Karakol, "Bu bir sınav. Çocuklarımızın hayatında önemli bir basamak. Çocuklarımızın geleceğine açılan tek çıkış kapısı değil. Bunu bilmek, farkında olmak, çocuklarımızın üzerinden önemli bir yükü kaldıracaktır. Onların başarısında en önemli etkenlerden birisi sınav stresidir. Biz bu küçük farkındalıkla sınav stresini biraz olsun azaltabiliriz" diye konuştu.

"Tüm olumsuzlukları unutun"

TEOG sınavı öncesinde öğrencilerin başarılarını artıracak önerilerde bulunan Hatice Soydoğan, "Sınav öncesinde mutlaka erken yatın. Sınav hazırlıklarınızı yapın. Ders çalışmayın. Sınav günü kahvaltınızı yapın. En önemlisi bu sadece bir sınav. Evet hayatımızdan önemli bir basamak. Ancak bunun gibi bir çok basamak var. Tüm olumsuzlukları unutun. Sadece sınava odaklanın" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.