Efeler AK Parti şehitleri andı

Efeler AK Parti şehitleri andı

AK Parti Efeler İlçe Teşkilatı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerleri anma töreni düzenledi. Törende konuşan AK Parti Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu, “Bölücü terör örgütü PKK, unsurları ve işbirlikçileri şunu çok iyi bilmelidir ki Türk milletinin evlatlarına kefen biçmeye çalışmak kimsenin haddine değildir” dedi.

Efeler Bey Camisinde kılınan Akşam namazından sonra Atatürk Kent Meydanında düzenlenen törene, AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Umut Tuncer, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, AK Parti kadın ve gençlik kolları üyeleri, mahalle temsilcileri ile partililer katıldı.

“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin” ayetini hatırlatarak konuşmasına başlayan AK Parti Efeler İlçe Başkanı Oğuz Kendirlioğlu, İstiklal mücadelesi vermiş, şehitliğin ve gaziliğin kıymetini bilen bir neslin evlatları olarak şehadet şerbeti içen Mehmetçiklerimizin, vatanın her karışına akıttığı kanı için minnettar olduğumuzu ne kadar ifade etsek azdır. Onlar sınır hattını ve vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak uğruna ailesinde vaz geçip milletini aile yiğitler olduğunu vurguladı.

Fırat Kalkanı Harekayıyla Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletinin kurulmasına mani olan şanlı ordumuz milletinden aldığı güçle bu kez Pençe Kilit Harekâtıyla Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütü PKK’ya ağır darbeler indirmiş ve hainlerin sınırlarımızdan içeri girmesine mani olarak şehirlerde eyle yapmasının önüne geçtiğine işaret eden Kendirlioğlu şunları kaydetti:

oguz-kendirlioglu.jpg“Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne ve mevcudiyetine yapılan bu hain saldırılar milletimizi bölmeye çalışanlar fırsat vermeyecek ve hain tuzakları yekvücut olarak ordumuzun eliyle başlarında patlayacaktır. Hepimizin bildiği gibi bölücü terör örgütü PKK’nın alçakça eylemleri sınır ötesinde işbirlikçileri tarafından kuvvet bulmakta ve bağlantıları kesilmedikçe devam emektedir. Bugün meşrutiyetini milletin ta kendisinden alan ve Meclis’te temsil hakkı bulan milletvekilleri ortak bildirilere imza atmaktan imtina etmekte ve şehitlerimizin kanı üzerinden kirli siyasetine devam etmektedir.

“KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR”

Tüm Aydın halkı ve necip milletimiz bilmelidir ki; bugüne kadar şehitlerin kanı üzerine siyaset yapmadık ve yapılmasına da asla müsaade etmeyeceğiz. Bu hain terör örgütüne devletimiz ve milletinden güç alan ordumuz en ağır darbeleri indirmeye devam edecek ve Mehmetçiğimizin kanı yerde bırakılmayacaktır. Bölücü terör örgütü PKK, unsurları ve işbirlikçileri şunu çok iyi bilmelidir ki Türk milletinin evlatlarına kefen biçmeye çalışmak kimsenin haddine değildir. Terörle mücadelede kararlılığını sürdüren devletimiz her daim evlatlarına sahip çıkmaya devam edecek, ne PKK, ne PYD, ne YPG’ye Türkiye’nin doğusunda bir terör devleti kurmasına asla müsaade etmeyecektir. Bu bağlamda Pençe Kilit Harekât bölgesinde şehadet şerbeti içen 12 yiğidimize, milletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele ederken geçmişten günümüze kadar şehit düşmüş tüm vatan evlatların Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atılmasının ardından, Pençe-Kilit Harekâtında şehadet şerbeti içen 12 yiğidimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Aydın İl Müftüsü Hasan Güneş tarafından Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Şehitleri anma etkinliğinin Aydın'ın 17 ilçesinde eş zamanlı gerçekleştirilen tören 3 bin kişilik lokma hayrı ile sona erdi.

ak-parti-1.jpg

ak-parti-2.jpg

ak-parti-3.jpg

ak-parti-4.jpg

ak-parti-6.jpg

ak-parti-7.jpg

ak-parti-8.jpg

ak-parti-9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.